Lunta, lunta, lunta....täällä liki varhaiskeski-ikäinen, kohtuullisen kunnioitettava ja pyöreä naisihminen hyppii riemusta kuin lehmä keväällä laitumella päästessään ;) No, älkää vaan kysykö Vappuna räntäsateen keskellä, olenko vielä innoissani?! Tänään on siis nautiskeltu elämästä (toki myös siivottu ihan vähän), shoppaillen (muutama lankakeräkin, kun S-marketissa oli -15% ja koska, kun laskin lankani (monet ovat kertoneet mahtavista kilomääristään) sain ainoastaan n. 8kg - saan siis ostaa ihan hyvällä omalla tunnolla lisää!) ja käyden teehetkellä Vanhassa Pappilassa, on muuten kertakaikkisen komea paikka. Ja ainoa tosi hyvä kahvi/teepaikka, kun Ahtola lopetti. Harmi vaan, ettei tuolla linkin sivuilla ole kuvia!

Snow, snow, snow....finally. Here am I, early-middle-aged, quite respectable and plum lady jumping up and down out of happiness ;) Well, please, will you not ask me if I still love snow, when the next First of May is here. Today I've been enjoying myself and life (of course I've cleaned just a little bit, too). I've been shopping (also some yarn, because, when I counted and checked my yarns, I only have about 8 kg, whereas some people have told about much, much higher figures) and went for a cup of tea at Vanha Pappila (Old Vicarage, which is a beautifully restored place. And the only really good tea/coffee house here. What a pity they don't yet have pictures on their site.

Jotain on tehtykin. Tietysti tuskailen kahden ja puolen viikon päässä odottavaa koeviikkoa. Sopivasti (tai oikeastaan ei niin sopivasti) joudun antamaan numeroita sekä lukiolle, että yläasteelle, joten kokeita on tiedossa massiivisesti - kaikille tämän kurssin opetusryhmilleni, eli 9 kpl! Ne siis pitää ensin tehdä, sitten valvoa (paras osa, koska voin neuloa tai sitten hyödyntää ajan tarkastamalla edellisiä kokeita) ja tarkastaa. Mutta ei unohdeta pääasiaa:

I've done something as well. Of course I'm already feeling desperate because of the next exam week in two and a half weeks' time. I'll have to give grades to too many groups, so I'll have to make, supervise and check absolutely toooooo many exams - 9 of them. But let us not forget the main point:

20054.jpg

Nämä osat on tehty Asa Gjestal Spinneri:n Maijalla ja Novitan Tangolla ja Ullan ohjeita soveltaen. Ja päädyttiin seuraavaan:

These parts were made on Maija by Asa Gjestal Spinneri and Tango by Novita and the design is from Ulla. And the result follows:

20056.jpg

Ennen tätä huushollia rakastavasti terrorisoi Juulia, mutta aika tarkalleen neljä vuotta sitten...nyyh! Ja nyt sitten on uusi pomo talossa. Nimiehdotuksia? Sängyllä loikoilee jo Ikeasta tiensä meille löytänyt Juulia II ja Silja Linelta tänne eksynyt Julot. Muuten nopea ja kiva tehdä, mutta noiden mustien osien liittäminen toisiinsa oli aika arvailua  - lanka on niiiiiiiin mustaa, etten nähnyt mitään ;) Kuvassa näkyy jotain kiiltävää, johtuneeko salamasta, mutta lanka ei ole mitenkään kimaltelevaa.

There used to be a loving but nearly a monster cat called Juulia in this household, but almost precisely four years ago.....sniff! And now we have a new boss in the house. Suggestions for a name? On my bed, there's already lying Juulia II from Ikea and Julot from Silja Line. This one was quick and nice to make, but joining those black parts together was quite a guessing job - the yarns were soooooo black, I couldn't see anything;)