Ta-daa! Taputuksia, fanfaari trumpeteilla, punainen mattoja shamppanjaa! Se on vihdoinkin täällä, valmiina, pääteltynä (melkein) ja koekäytettynä.

65611.jpg

Tässä tilanne ennen puolta päivää. Ziljoona potenssin än langanpäätä. Hetken huhhailtuani työn epätoivoisuutta päätin tehdä ohjeen mukaan, eli vetosolmu kahdella langalla ja poikki. Ohje käski jättää 2cm pätkät, jätin kuitenkin aika paljon pitemmät. Ne langat, jotka voisivat potentiaalisesti roikkua puseron ulkopuolelle (hihansuut, kaulus, helma) päättelin ihan kunnolla.

65612.jpg

Joitakin värejä jäi kohtuullisen paljon, esim liila-violettia, jota näkyy pienen pieni vilaus tämän tekstin yläpuolisen kuvan vasemmassa yläkulmassa. Muutamaa väriä jäi tosi vähän, esim tuossa kanervien keskikohdan taustalla olevaa tummaa violettia. Siinäpä muuten sellainen violetin/liilan (en osaa erotella niitä!!!) sävy, josta minäkin pidän.

65615.jpg

Tämä puserohan on siis surullisen kuuluisa UFO. Takakappale on tehty n. 5 vuotta sitten ja nuo loput nyt kolmen viimeisen viikon aikana. Ihan loppumetreillä meinasi usko loppua. Viimeiset resorit olivat aika tuskaisia. Jämälangoista saisi lapaset tai pipon, mutta juuri nyt en taida niihin lankoihin koskea, ehkä ensi talvena. Ja kyse ei siis ole siitä, etteikö kesällä (no, keväällä) voisi neuloa villaa, totta kai voi!

65618.jpg

Tekniset tiedot:

malli ja suunnittelu: Kaislakerttu - valmis paketti, joka sisälsi langat ja ohjeen ostettu Tampereelta, Pirkanmaan Käsi- ja Taideteollisuusliikkeestä joskus 5 vuotta sitten (tai mahdollisesti 6) - resoreissa puikot 3½, muuten 4 - työn paino valmiina 1035grammaa, lankanlaskuriini tuohon blogin oikeaan reunaan lisäsin kuitenkin vain 720g, koska vähensin jo aiemmin valmistuneen takakappaleen painon.

Kävin sitten tänään oikein päiväkävelyllä kylällä (anteeksi, kaupungilla, Keuruu on kaupunki). Alle tuulipuvun takki ja päälle tämä ihanuus. Mukavan lämmin ja riittävän iso takin päällekkin. Siis koko on L, mutta koska se on minullekin noin reilu, on se tosi asiassa XL. En millään tahtoisi ottaa tätä pois päältä....nytkin on päällä ;) Etukappaleen kaula-aukon olisi voinut aloittaa hieman aiemmin, nyt se nousee lähelle kurkkua ja kiskon sitä aina välillä alemmas - tosin teen näin melkein kaikkien puseroiden kanssa (en voi käyttää poolokauluksia ollenkaan - ahistaa). Seuraava projekti aloitettu. Siitä tulee lahjus. Sitä seuraava pyörii mielessä (niistä porkkanapalsternakkaspagetti(kiitos Uhoava Gnu!)langoista). Ja joko sitä seuraava tai sitä seuraavakin pyörii mielessä, sitä vain pitäisi ensin testata, miten se käytännössä onnistuisi, sellainen Fifi-sovellus...Pitää äkkiä kirjoittaa tämä sovellusajatus muistiin, että muistan sen vielä sitten joskus kun on aikaa kokeilla sitä...