Huh, huh. Alkaa pahasti näyttää siltä, että joko opetan kokonaisen lauman ihmisiä virkkaamaan huiveja, tai sitten ne kantaa mulle lankoja, ja minä pakerran. Toinen on puolessa välissä, Turkuun lähti ohje (tosin voi tulla postia takaisinpäin - tee mulle joululahjaks!), ja tänään oppilas!!! siis oppilas kysyi tekisitkö? Se on kuitenkin käsityönaisten sukua, joten taidan vain auttaa alkuun.

Tuli ihan yllättäen vapaailta (lue: käsityöilta). Piti olla kansalaisopistoa naapurikunnassa, mutta kaamea vesisade ja pimeys olivat nähtävästi pelottaneet kaikki oppilaani koloihinsa, ja kahden oppilaan kanssa emme viitsineet iltaa pitää, joten ajelin kotiin. Tosi pimeä ja inhottava ajaa - tulisipa äkkiä lunta, se toisi valoa maailmaan. Ja kun pikkuhiljaa alkaa joulufiilikset pyöriä mielessä, lumi yksinkertaisesti sopisi maisemaan.

Kävin kiireisenä kyselemässä, mutta viikko sitten tilaamani musta Tango ei ollut tullut vielä. Olen näitä ahdistuneita neulojia, joilla pitää koko ajan olla vähintään kolme työtä kesken (ja kolme muuta, jotka on edellisessä muutossa unohdettu kaapin pohjalle) jotta into säilyisi. Siksi varmaan teen niin paljon sukkia ja lapasia. Tilasin sen uuden kirjan "Sukkasillaan". Toivottavasti saan jotain vaihtelua rakastamiini raitasukkiin.

Minulle tarjottiin tänään taas kahta kissaa omaksi. Mieli tekisi niiiiiiin hirviästi, mutta nenä ei kestä. Ja sydän. Edellinen kissa kuoli neljä vuotta sitten, ja vieläkin itkettää, kun muistelen. Mutta onneksi voin lukea ah niin monesta neuleblogista ihania kissatarinoita. Miksiköhän kissat ja neuleet tuntuvat miellyttävän samoja ihmisiä?

Ihan pakko kertoa. Kieli-ihmisenä aina kuuntelen ja mietin mitä ihmiset (elävät tai telkkarin) puhuvat. Joskus tuntuu, että telkkariohjelmista menee kuva kokonaan ohi, kun vaan väkerrän käsilläni sukkaa tms ja kuuntelen. Eilen Gilmoren tytöissä Lorelai sanoi jotain käsittämättömän ihanaa: the nature's droppings! Siis tarkoitti lunta! Droppings on oikeasti "jätökset", ja toisaalta viittaa pudottamiseen... Ihana ilmaisu!

Nyt suihkuun ennen Täydellisiä naisia, ja tietysti neulomista/virkkaamista! Toivottavasti se pahuksen hiiri/rotta ei rapise ensi yönä välikatossa yhtä ahkerasti kuin viime yönä - olisi kiva nukkua!