Ukko ylitekniikanjumala,

mitä minä olen tehnyt suututtaakseni sinut? Jotain todella pahaa nähtävästi.

Vanha ongelma. Ilmastoinnin kompressori hajosi yli kuukausi sitten. Kolme miestä on käynyt toteamassa, että rikki on. Korjauksesta tai vaihdosta uuteen ei ole kuulunut mitään. Eilen illalla suihkun jälkeen ilmastointi hörähti taas käyntiin - pakko pitää virtaa päällä jotta sähkövastukset toimivat ja saan lämmintä vettä... Istuin rauhassa koneella lukemassa blogeja. Tuli jano, ja lähdin hakemaan juotavaa. Eteisessä oli sumu. Tai siis savua. Kitkerää savua. Palohälytin (eteisessä) oli hiljaa. Äkkiä pikkueteiseen, virrat pois, alaluukku auki, pihaovi myös auki, jotta lemu häipyisi. Sieltähän se savu tuli. Nyt en uskalla pitää virtoja päällä kuin silloin, kun olen itse kotona vahtimassa. Ja olen yrittänyt säätää astelukemia niin, ettei ilmastointi käynnistyisi ollenkaan. Ja maanantaiaamuna isännöitsijä saa kiukkuisen puhelun. Jotain on tapahduttava nyt! Ps. palovaroittimen paristot ovat kunnossa. Miksi se ei reagoinut? Ei ollut lämpötilannousua, vain savua?

Uusi ongelma. Tänä aamuna, jälleen blogeja lukiessani (ehkä ongelmana onkin liiallinen blogien luku?) istuin omassa sängyssäni, läppäri sylissäni. Muokkasin Yahoon spostin osoitekirjaa. Hidastui. Hidastui ja tökki. Ajattelin Yahoolla tai Soneralla olevan ongelmia. Yhtäkkiä läppäri sammui. Tarkastin virtajohdot, jos vaikka eilen siivotessa olisin imurilla irrottanut jonkun johdon. Ei. Yritin käynnistää. Virta löytyi, mitään muuta ei tapahtunut. Yritin käynnistysrompulla. Mitään ei tapahtunut. Jätin koneen hautumaan oman onnensa nojaan ja lähdin rauhoittavalle teekupposelle. Palasin testaamaan puolen tunnin kuluttua. Ja kas! Kaikki toimi! Kummallista. Vaihtoehdoista rajasin pois emo- tai kovalevyn posahtamisen koska kaikki toimii jälleen. Jäljelle jää: 1) virus 2) ylikuumeneminen 3) IE7:n päivityksen tuomat propleemat. Itse pidän numero kakkosta todennäköisenä. Kyselen maanantaina viisaammilta.

Nyt jään vain odottamaan tuskaisena mikä kodinkone (tai auto!!! minun kullannuppuni) hajoaa seuraavana. Pakastin, jääkaappi, pesukone ja telkkari alkavat kaikki olla iäkkäitä. Tiskari ja pölynimuri ovat uudehkoja. Digiboksikin vaihdettu jo kertaalleen....

Sinänsä tykkään tekniikasta, mutta ärsyttää kun en osaa tehdä mitään kun jotain sattuu. Pitäiskö lähteä opiskelemaan tietokone-, auto-, sähkö- ym.asentajaksi?