Loma, loma, loma, loma, loma.... Ihanan laiska päivä. Tosin ajatuksissa pyörivät lukujärjestykset ja sen ongelmat....

Eilen kävin loppujen lopuksi kuudessa eri yo-kylässä ja viimeisimmät kakkutrendit ovat taas hanskassa :) Voileipäkakkua oli vain yhdessä paikassa, mutta se olikin sitten savukalaa ja taivaallista. Suolapalana oli useimmiten salaatteja ja pikkuruisia juusto/kinkku/kalaleivonnaisia. Rahkahyytelökakkuja oli paljon - todella herkullisia. Perinteinen kermakakku tai suklainen versio siitä tuntui myös olevan suosittu.

Karttaa ei sitten tarvittukaan, sillä sain tungettua itseni näihin kahteen kauimmaiseen kyläpaikkaan mennessä työkaverin kyytiin. Hän on itse kotoisin juuri näiltä seuduilta, joten tiesi kaikki oikotiet. Kilometrejä tuli silti reilusti sata. Ja koska matka oli pitkä, aikataulutus vähän mätti, eli ehdin nipin napin viimeiseen paikkaan ja olin kotona varttia vaille kahdeksan.

Viimeinen paikka oli ihana, mutta hämmentävä. Tätä ylioppilasta opetin ylästeella ja sitten hän vaihtoi lukioon isoon kaupunkiin. Nyt, käytiin siis henk.koht. kutsumassa ja kun menin, halattiin niin  tiukasti että! Poikatyttö oli muuttunut mahtavaksi kaunottareksi jonka hädin tuskin tunnistin!

Haikea päivä myös. Minä kiinnyn oppilaisiin ja myös kokonaisiin ryhmiin. Nyt tulee monena päivänä ajateltua heitä ja tehtyä tietynlaista surutyötä, jotta ensi syksynä osaa aloittaa taas puhtaalta pöydältä. Joitakin aivan uskomattomia (eikä aina välttämättä niin kamalan positiivisesti uskomattomia) ryhmiä on vieläkin ikävä - vuosien jälkeenkin!...

Neulontakin edistyy, tosin hitaasti. Iso pyöreä huivi on kohta B chartin lopussa. Vielä reilut kymmenen kerrosta. Silmukoitakin on jo 720. Mutta jostain käsittämättömästä syystä tämä ei tunnu työläältä tai massiiviselta. Johtuisiko langasta (Wetterhoffin Silvia)...  Kuviokin on ollut iisiä neuloa, mutta itse en ikinä pystyisi tuollaista suunnittelemaan, on siinä sen verran ovelia ratkaisuja välillä (esim. kaksi kavennusta peräkkäin, vastaavat langankierrot jossain ihan muualla). Kun saan B chartin valmiiksi, nämä silmukat pitäisi jättää puikolle ja tehdä reunus erikseen. Aion kuitenkin siirtää nämä silmukat jollekin oikein paksulle ja tukevahkolle langalle, jotta pystyisin myös levittämään huivin ja katsomaan missä oikeasti mennään. Pingotuksen ajatteleminen aiheuttaa harmaita hiuksia jo nyt :)

632810.jpg

Onko pakko kuvata just nyt? Kesken makoisien päivätorkkujen...