Niskat jumissa, päätä juimii. Eli jos suinkin vain saan pidettyä itseni kurissa, nyt alkoi hieman neulontataukoa (tai ainakin vähennystä...) ja joka päivä käytävä ulkona liikkumassa ja joka ilta tehtävä niska-hartia liikkeet... Sitten saa herkkuja palkinnoksi :)

Viimeinen joululahja on valmis. Nyt tämä pukki paketoi puketit ja vie ne vielä kahteen eri kotiin. Mutta tästä minä tykkäsin tosi paljon, vaikka alku jostain syystä (lue: akryylilanka) ei oikein iskenytkään.

310134.jpg

Ohje: Novita talvi 2006
Langat: Sirdar Snuggly ja Novita Gold (58 grammaa yhteensä)
Silkkinauhaa ja nallenappeja
Puikot 3½ mm ja koukku 3
Nalle: vuosikertakamaa noin vuodelta 1970. Silmät myöhemmin vaihdetut, kun ne aina silloin tällöin irtoilivat...

310136.jpg

Harvoin kirjailu silmukoita jäljitellen on onnistunut näin hyvin. Helman rimpsureunan tein ohjeesta hivenen poiketen: kun olin neulonut kavennus-langankiertokerroksen jälkeen viisi kerrosta sileää, poimin luomisreunasta yhtä monta silmukkaa (ohuen ohuelle apupuikolle) kuin puikolla oli ja neuloin aina 2 o yht. Ei tarvinnut ommella jälkikäteen. Ja muutenkin tein koko matkan pyöröpuikolla, joten ei saumoja muualla kuin olkapäillä.

310137.jpg

Minulla oli kolme kerää tätä lankaa. Joten neuloin yläosat yhtäaikaa eri keriltä. Ja kummallista. Yksi kerä on huomattavasti ohuempaa lankaa kuin toiset. Jopa kuvassa saattaa hieman erottua tuo oikea takaolka. Onneksi ei tullut käytettyä mihinkään isompaan työhön. Pelkkää kerää hiplatessa eroa ei huomaa, ellei ota lankoja eri keriltä yhtä aikaa hyppysiinsä. No, tässä ei onneksi haittaa mitään.

Nyt voin ryhtyä suunnitelemaan, selailemaan ja hiplailemaan jotain itselleni!