Kiitoksia pitsivinkeistä, loistavista sellaisista. Erityisesti tuo tauluajatus, sitä en varmaan itse olisi koskaan tajunnut ajatellakaan. Tummahkon siniselle samettipohjalle pitsejä sopivasti aseteltuina, hopean väriset kehykset - sellaisen haluan - ehdottomasti. Nyt pitää alkaa etsimään samettia ja kehyksiä. Kiitos ideasta!!! Myös liinavaatteissa ja pyyhkeissä olen käyttänyt pitsejä, tosin en näitä vanhoja, vaan ihan itse tekemiäni. Mekkokin olisi kiva, mutta mun kropallani.... ;) Mutta yhtä pitsiä hyödynsin näin:

52774.jpg

Idea ja ohjeen suuntaviivat on ryöstetty Modasta 2/2006, ohjenro 5. Lankana italialainen (!) Bomull's - flamé (luultavasti 80-luvulta) 100% puuvillaa, välillä vähän "möykkyisempää", menekki n. 100g,  koukku nro 3,5. Näitä haluan ehdottomasti tehdä enemmän - heti kun hartiat sallivat. Minun niskani eivät oikein tykkää virkkaamisesta.

52777.jpg

Sorry, tarkennus ei oikein onnistunut tänään... mutta ihan peruskiinteitä silmukoita, pitsi kiinnitetty kassia kasatessa. Nyt on ihan pakko väsätä jotain pientä kummipojan 6-vuotispakettiin kirjan seuraksi (kirjaakaan ei ole vielä ostettu - ehkä keskiviikkona kerkiää tai lauantaina). Ideat ovat vähissä (ja aikakin), joten kertaan ehkä jotain vanhaa, hyväksi havaittua. Viime vuonna sama poika sai villatakin. Itselle kyllä olisi ideoita vaikka millä mitalla. Soitin tänään Pikkulinnaan ja kyselin tilaamieni lankojen perään - on tilattu, ilmoitetaan heti kun tulevat. Kyllä eri lankaa voi sitten mennä samaan työhön ihan eri määrät. Minulta tuohon pallo/mattotakkiin, sen vartalo-osaan meni kahta eri lankaa (yhtäaikaa käytettynä) molempia reilut 400g, kun taas Puikkojen kilinää sai samaan menemään 200g. Langat tosin ovat siis aivan erit. Tuskaisena siis odottelen, että lankani suvaitsisivat saapua (ja ihan varmasti ne tulevat joku maanantai, kun pääsen Jkylään niitä hakemaan vain lauantaisin...) ja saisin tehdä tuon takin valmiiksi, ennenkuin kaikki muut tekevät omansa.