Oletteko huomanneet, että eri väriset huopuvat langat huopuvat eri tavoin? Tietysti olette huomanneet. Oma kokemukseni huovuttamisen saralla on varsin pientä, mutta ainakin Toven ja Huopasen valkoinen huopuu heikommin kuin muut värit. Tein siis tossut Ullan ohjeella. Ohje oli ihanan helppo toteuttaa telkkarin jouluohjelmia katsellessa. Ennen huovutusta:

25455.jpg

Ihankuin jättiläisen vauvan vanttuut ilman peukaloita! Jo tässä vaiheessa mietin pituutta, kun muistelin tekemiäni lapasia (jotka muuten ovat täydelliset pakkasen paukkuessa).

25456.jpg

Tässä juuri koneesta tulleet töppöseni. Koko on iso meikäläisen pikkujalalle (37-38, paitsi kumisaappaat 39, kun pienemmät eivät mahtuneet säärestä...). Mutta jospas saisin tehtyä jotain neulahuovutuskoristelua - iiik, apua, en osaa, on liian vaikeaa meikäläisen luovuus/taiteellisuustasolle. Mutta jos kuitenkin saisin koristeltua, voisin ehkä antaa työkaverille, jos menen ensi viikolla (tai oikeastaan tällä viikolla) tupatarkastukselle uuteen taloon. Voivat tosin olla hänellekin vähän reilut, mutta eikös tommoset töppöset saa olla isohkot, mahtuu pienempi sukka sisään. Tuumaillaan.

Nyt yritän aloitella lapasia, amerikkalaisen kirjoneulekirjan avulla. 80 silmukkaa ja 2½ puikot... tihrustellaan.