Kukaan ei ikinä usko mitä kaikkea voi tapahtua Tampereen käsityömessuilla.

No one will ever believe what can happen in a craft fair - although it is the biggest in Finland.

Kävelin kaikessa rauhassa, nälkäisenä, c-hallissa, vilkuilin kelloa, oli sovittu porukan kanssa ruokatauko klo 12.30. Yhtäkkiä täysin tuntematon nainen (tummat hiukset, ihana pitkä mohairtakki (ehdottomasti käsinneulottu)) pysäyttää:

I was walking peacefully, hungrily, in the c-hall, glancing at my watch, we had agreed to meet at 12.30 for lunch. Suddenly a completely unknown woman (dark hair, lovely mohair coat) stops me:

-Indy ja Piki?
-Joo, täh?
-Tässä terveisiä kissoille (ja ojentaa lahjakassin).
-Joo, ei, siis, mitä, häh?!?!?!?!??
-Siis Indy ja Piki onko?
-No, on, mutta kuka, mitä, miten????

-Indy and Piki?
-Yeah, what?
-Here's some greetings to the cats (and gives me a gift pouch).
-Yeah, no, yes, I mean, what!?!?!??
-Indy and Piki, the cats, yours?
-Well, yes, but what, who, how??????

Kerrankin minä jäin täysin sanattomaksi. Ja sitä ei tosiaankaan tapahdu edes kerran kymmenessä vuodessa! Seisoin ihan hölmönä käytävän tukkeena, muut ihmiset valuivat ympärillä ja minulla aivot löivät tyhjää. SNY:n pakettikin tuli jo eilen. Kiersin takaisin, etsin naisen uudestaan käsiini ja pyysin, että kerro nyt vähän jotain, en ymmärrä, olen sekaisin!

For once I was left totally speechless. And that doesn't happen often, not even once every ten years! I was left standing there, blocking the hallway and my brain just refused to function. My Finnish Secret Pal's package arrived yesterday, so what? I turned back, looked for the woman, found her and asked her to tell me something!

-Terveisiä Secret Palilta.
-Greetings from your Secret Pal.

Ahaa!!! Ja sitten piti kiitellä tietysti ja lähteä hetkeksi harjoittamaan ankaraa ajatustyötä. Ensimmäinen yhteydenotto tuli aikoinaan sähköisen postikortin muodossa ja kortti oli saksalaiselta sivustolta. Minä tietysti tein heti loogisen johtopäätöksen, että ystäväni on saksalainen.... Nyt tuntuu, että olin tooooosi hakoteillä. Ensimmäisessä paketissakin oli Saksan leimat, toinen paketti oli Brysselistä, mutta jotenkin sain sen käsityksen, että ystäväni oli siellä vain (työ)reissulla. Oliko sittenkään? On erinomaisen vahva epäilys, kuka tämä ihana enkeli on, mutta katsotaan mitä hän vastaa....

Oh!!! And then I had to retire for a while to do some serious thinking. The very first contact was an email postcard from a German site, so I immediately assumed my Pal was German..... Wrongly, it seems now! The first package had German post marks, the second was from Brussels, but I got a feeling that she was there on a trip. Was she really? I do have a very strong inkling who this lovely angel is, but we'll see what she answers....

Lahjakassi oli kuitenkin aivan mieletön!
The gift pouch was, anyway, incredible!

1066418.jpg

Phildarin mohairia (josta on jo toinen vyöte rikki kun Indy koko ajan ryöstää kerän - eli ihanaa!) - tämä vaatii päästä suorakulmaiseksi salomonsolmuhuiviksi. Arwetta sukkalankaa - täysin uusi tuttavuus, mutta tosi kivan tuntuista ja täydellisen väristä. Lempisuklaatia, kehräykseen villaa (Mitä kuitua tämä on? Vasta-alkajana en tunnista, mutta lampaalta se ei tunnu, pehmoisempaa.) Södejä kissanenäliinoja ja yksi toivekirjoistani, Epsteinin Felted Flowers! Nyt kohta on kaikki takinpielet ja laukut täynnä kukkasomisteita ;)

Mohair from Phildar (Indy the cat tries to steal this all the time, so it must be brilliant) - I already know what I want to do with this. Arwetta sockyarn - never seen before, but feels really nice in my fingers and love the colour. My favourite chocolate, wool for spinning (I've no idea what fiber this is? Softer than basic lamb wool.) Cute cat hankies and one of the books on my wish list, Epstein's Felted Flowers! Soon all my coats and bags will have nice flower decorations ;)

Kuvasta puuttuu kaksi asiaa. Ensimmäinen on telepatiaa, muuta selitystä en keksi. En tietääkseni ole koskaan kertonut täällä, mutta aina silloin tällöin käyn Ebaylla selailemassa ihania käsitöihin liittyviä riipuksia, ja katsokaas:

Two things are missing from the picture. The first one is telepathy, there's no other explanation. I don't think I've ever told here, but once in a while I go on Ebay to look at the beautiful craft pendants. See for yourself:

1066421.jpg

Ihana! Tästä katit viis välittivät, mutta kuvasta puuttuvat myös kissojen herkkutikut. Ei voinut kuvata, kun yksi on jo syöty - tai siis ensin leikitty ja sitten jossain vaiheessa ensin Piki tajusi, että hei, tämähän on syötävää, söi omansa, yritti ryöstää Indyltä, Indy murisi kumeasti ja tajusi myös syödä omansa. Tosin luulen, että Piki onnistui ryöstämään puolet.... Loput piti piilottaa kaappiin - nautitaan pikkuhiljaa.

Lovely! And the cats got some yammy sticks. Couldn't take a pic of those, as they already ate one, and the rest had to be hidden....

1066422.jpg

Epätarkka, mutta parempaa en vauhdikkaasta herrasta saanut otettua. Indy, Piki ja minä kiitämme oikein lämpimästi ihanaa Secret Palia! Paljastan, kun olen varma. Kiitos!!!

Thank you!!! I'll reveal the pal when I'm sure.