Torstaina sain siis postia. Jari Mäki oy toimi äärimmäisen nopeasti ja sujuvasti. Kool-Aideja siis. Niinkuin noin suurin piirtein puolet blogimaailmasta... Ensin selailin uudelleen läpi blogeja, kaivoin neuvoja ja vinkkejä. Ja nostin rimaa ja podin rimakauhua. Mutta sitten takaisin maanpinnalle. Mitään ei opi jos ei tee mitään ja siinä sivussa mokaile lahjakkaasti.

Tästä lähdettiin liikkeelle. Ei tarvinnut ostaa lankaa ;) Kyllähän nyt valkoista aina kaapin pohjilta löytyy...ja nämäkin ovat muutama vuosi sitten saatuja lahjoituksia. Eli päällimmäisenä jotain tuntematonta (isoveli?) villaisehkoa lankaa n. 80g. Alla tasan 200g Helsingin Villakehräämön Faunaa. Väri...kröhöm...siis makuja olin tilannut neljää erilaista: lemonade (pirtsakka sitruunan keltainen), orange (no, orange, oranssi), cherry (tumman punainen) ja tropical punch (myös tumman punainen, vähän vähemmän "terävä" kuin cherry, mutta melkein sama).

64652.jpg

Sitten suojasin keittiön: matto pois ja astiat valmiiksi esille. Kiva, että näissä ei ole myrkkyjä, kun kerran ovat elintarvikkeita. Voi siis käyttää tavallisia astioita. Tosin tuoksun/hajun/lemun tullessa esiin, epäilin kyllä hetken tuota myrkyttömyyttä - sen verran tuju tuoksu... Jäi muuten kivasti lillumaan koko huusholliin. Ja langat taitavat "tuoksua" vielä pitkään. Ei hajuakaan (!) paljonko nestettä tarvitaan per jauhepussi, mutta testataan. Kastelin vyyhdit ensin. Puristelin ylimääräisen veden pois aika tarkkaan. Ja sitten pää edellä järveen:

64658.jpg

Tämä oli siis järveni. Tässä on loppujen lopuksi sekaisin noita kahta tumman punaista. Olivat niin samanlaisia, että päätin sekoittaa. Oli aika hankala arvioida paljonko 200g villaa imee itseensä...

64661.jpg

Olin tajunnut myös suojata itseni. Olen kova sotkemaan ja sähräämään, joten päällä oli t-paita, jonka onnistuin värjäämään kertaalleen kaksi kesää sitten kalvoväreillä (no, yksi tuubi oli tukossa, ja järkeilin,että kyllä sieltä kohta jotain tulee, puristin ja puristin ja posaus: koko keittiö oli punainen...) ja housut, joita käytän aina mustikkametsässä (kerään mustikoita usein istualtani tai polvillani - selkä ei kestä kyykistelyä kovin pitkään). Mutta muovihanskoja ei tästä talosta löytynyt (tai olisi ehkä löytynyt ulkovarastosta, mutta en viitsinyt mennä etsimään). Joten pakastepussit toimittavat hanskojen virkaa. Tosin alussa sotkin värejä sormineni...kivan väriset ja karsean makuiset sormet! Kuinka kukaan voi juoda näitä?!? Yläkuvassa käsittelyssä siis Fauna.

64666.jpg

Hieman oudonvärinen kuva. Mutta kuten joku (sorry en muista kuka) blogissaan osuvasti sanoi, porkkanaspagettia! Mikrosta suoraan. Langankierteen ohjeen mukaisesti mikrotin lankoja 2x4min, varsinkin kun minun mikroni on aikalailla antiikkinen. 64668.jpg

Lopputulos märkänä. Värit eivät ole ihan oikein, yritän huomenna auringonvalossa (toivottavasti) ottaa kunnon kuvia. Mutta oikealla ihanan aurinkoista porkkanaa - harmi etten innostunut mukaan Project Spectrumiin. Vasemmalla marjapuuronpunaista. Oikeanpuoleista on siis värjätty pätkissä. Eli suurin osa langasta lepäsi isossa astiassa ja nostin aina vähän kerrallaan väriastiaan, vuorotellen oranssiin ja keltaiseen. Kyllä, tuota pätkähommaa haluan ehdottomasti tehdä lisää. Tosin älkää vaan sitten kun neulon näistä sukkia/lapasia muistuttako, kun saan raivareita kun näistä ei varmaan millään taikatempulla saa kahta samanlaista... Värejäkin pitää saada lisää, sillä langat veivät yllättävän paljon väriä. Kumpaankin satsiin on kulutettu 8 väripussia. Mutta ei ollenkaan niin sotkuista ja vaivalloista kuin luulin, vaan nopeaa ja hauskaa. Tosin kannattaa muistaa, että mikrosta otettu lanka ON kuumaa. Ja tiskipöytä oli suloisen riemunkirjava...väri tosin lähti ihan iisisti pesuaineella ja samalla pöytää putsatessa puhdistuivat sormetkin. Tällä hetkellä kylppäri lemuaa tosi makealle ja tiskikone vieläkin makeammalle.