456015.jpg

No kun Yarnharlot kävi oikein kurssin näiden tekniikan selvittämiseksi. Sitten näin jossain suomalaisessa blogissa, kun joku teki tosta noin vaan.... (en muista missä, sorry). Minäkin halusin yrittää! Ja eipä se hankalaa ollutkaan. Vaikeinta oli saada siistiä ja tasaista jälkeä - siksi ei lähikuvia, kun näitä ei ole vielä käsitelty silitysraudalla....

Yarnharlot needed a course to figure out the technique. Then I saw them in a Finnish blog, made just like that... (can't remember where, sorry). Me too! And it wasn't hard at all. The hardest was the knit tidily and evenly - that's why there are no close-ups, as these haven't yet seen the iron...

457713.jpg

Ohje: vanha ja perinteinen, mallia kurkittu ja muokattu Mary Oljen Kirjokintaista. (Värit... Tiedän, että perinteisesti pohjaväri on valkoinen, mutta kun sitä ei nyt sattunut olemaan tarpeeksi...)
Lanka: Maija, 68 grammaa ja kamala kasa langapätkiä, vaikka en edes päätellyt kunnolla, solmuja vaan (jäävät itselle).
Puikot: 3 mm bambut.

Pattern: old and traditional, but I sought help and guidance (though made my own solutions) from Mary Olki's Kirjokintaita. (The colours.... I know that traditionally the main colour is white, but there wasn't enough of it in my stash...)
Yarn: Maija, 68 grams and plenty of bits and pieces even though I didn't bother to weave in the endings properly (I keep these for myself)
Needles: 3 mm bamboo.

Toisaalta tykkäsin. Helppo mallikuvio, ei tarvinnut seurata mistään paperista kunhan pääsi ensin alkuun. Lapasten selkäpuoli on nyt kuitenkin paljon paksumpi ja hieman pitempi kuin kämmenpuoli - neulon näköjään kirjoneuletta huomattavasti löysemmin kuin silkkaa yksiväristä... Varsinkin noissa peukaloissa kuvio vaikuttaa paksulta ja tönköltä. Seuraavista versioista (joita varmaan joskus tulee vielä) taidan jättää peukalon yksiväriseksi.

On the other hand I like knitting these. The pattern on the hand was easy, once I got started I didn't need to look at the chart. The back side is a lot thicker though and a bit longer than the palm side - I suppose it's my style to knit plain coloured a lot tighter... Especially on the thumbs the design seem a too thick and though. The next ones (there will definitely some day be next ones) will have plain thumbs.

Selvitty hengissä pikareissu Mikkeliin ja takaisin. Ja rippikirkko. Mikkelin Maaseurakunnan kirkon alttaritaulu taisi olla remontissa jossakin, koska tilalla olivat vain hirret. Mutta mitkä hirret! Niitä tutkiskeli enemmän kuin mielikseen, vanhat, ajan syömät ja kauniit.