EDIT2: Minä olen ääliö, joka näkee haamuja siellä missä niitä ei ole! Eli SalainenNeuleYstäväni oli kopioinut yllä olevan kommentin näpsäkän ilmauksen. Ja minä olen anteeksipyynnön velkaa! Toivottavasti en ole pilannut ihanasti alkanutta projektia pahoittamalla toisen mielen. Itse olen ainakin nyt tosi allapäin. Anteeksi.

Liisa: En tiedä tuon short row round heel -kantapään oikeaa suomennosta, joten en oikein osaa sitä etsiä. Mutta voin kyllä kääntää sen, ei viene kauaa, koska se oli tosi helppo. Kyselen ensin kohteliaisuus- ja tekijänoikeussyistä lupaa tekijältä, Cookielta (laitoin jo hänelle postia).

Edit: Cookie oli nopea, ja tässä tulee kantapäähän ohje. Kantapää on kuulemma ihan yleisesti tunnettu, eikä siis kuulu tekijäoikeusjutttuihin. Hän kyllä suostuu jos haluan kääntää koko sukan ohjeen. Varmaan vielä teenkin, mutta en tänään. Ehkä huomenna.

Tein suomennoksen nopeasti, joten toivottavasti siinä ei ole virheitä!!! Ja kysykää ihmiset, jos tulee ongelmia!

 

Short row round heel

<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

Miellyttävän pyöreä kantapää varpaista aloitettuihin sukkiin. Törmäsin ohjeeseen ensimmäisen kerran Baudelaire-sukissa. Näihin sukkiin oli ohjeessa kolme kokoa (s, m, l), joten noudatan tässä samoja koko ja mittoja.

 

Toista tätä kerrosta kunnes sukan pituus on 8,89cm[8,89cm,  10,16cm] vähemmän kuin haluttu sukan kokonaispituus. Aloita levennykset nilkkaa varten.

                      - 1. krs: neulo normaalisti kuvion mukaan

- 2. krs: neulo kuviota merkkiin asti, siirrä merkki oikealle puikolle, tee yksi silmukka lisää. (ohjeessa silmukka oli tehty kahden silmukan välisestä langasta - itse tein eri tavalla, jota en osaa oikein selittää, pitäisi näyttää kuvin). Neulo toiseen merkkiin asti, tee yksi silmukka lisää.         

 

Toista näitä kahta kerrosta kunnes sinulla on 84 / 88 / 92 silmukkaa

 

Siirrä kuviosilmukat ( 30 / 32 / 34) lepäämään. Kantapää neulotaan lopuilla 54 / 56 / 58:lla silmukalla. Merkitse muistiin mikä kuviokerros oli viimeinen, jotta tiedät jatkaa kuviota myöhemmin oikeasta kohdasta.

 

Kantapää:

 

1. krs. (oikea puoli = op): neulo oikein 41 /43 / 45 silmukkaa (älä nosta ensimmäistä neulomatta), kiedo ja käänny = kk = tuo lanka työn eteen puikkojen välistä (työn ylitse), nosta yksi silmukka neulomatta, vie lanka takaisin työn nurjalle puolelle puikkojen välistä (lanka ikään kuin kietoutuu tämän nostetun silmukan ympärille), nosta tuo äsken nostettu silmukka takaisin vasemmalle puikolle. Käännä työ.

2. krs (nurja puoli = np): neulo nurin 28 / 30 / 32 silmukkaa (älä nosta ensimmäistä neulomatta), kk

3. krs (op): neulo oikein 27 / 29 / 31 silmukkaa, kk

4. krs (np): neulo nurin 26 / 28 / 30 silmukkaa, kk

Jatka näin, neulottavat silmukat vähenevät aina yhdellä.

 

19. krs (op): neulo oikein 11 / 13 / 15, kk.

 

Koko L ainoastaan (s ja m, hypätkää tämän kohdan yli)

20. krs (np):  neulo nurin 14, kk.

21. krs (op): neulo oikein 13, kk.

22. krs (np): neulo nurin 12, kk.

23. krs (op): neulo oikein 11, kk

 

Kaikki koot:

Seuraava kerros: (np) neulo nurin 11 / 13 / 11 silmukkaa. Seuraavien 8 / 8 / 10 silmukan juurelta nostetaan vasemmalle puikolle aina ennen silmukan neulomista sen ympärille kiedottu lanka (joka tuolla aikaisemmin kiedottiin sen ympärille, kk – muistattehan). Siis nosta kiedottu lanka puikolle ja neulo se nurin yhteen sen silmukan kanssa, jonka ympärille se oli kiedottu. Siirrä valmis uusi silmukka ihan normaalisti oikealle puikolle. Nosta vielä yksi kiedottu lanka vasemmalle puikolle, neulo se yhteen oman silmukkansa ja seuraavan silmukan kanssa (kolme nurin yhteen). Käännä työ.

 

Seuraava kerros: (op) nosta yksi neulomatta. Neulo 9 / 9 / 11 silmukkaa oikein yhteen silmukan juurelle kiedotun langan kanssa (samoin kuin edellisellä kerroksella nurin). Nosta vielä yksi kiedottu lanka vasemmalle puikolle, neulo se yhteen oman silmukkansa ja seuraavan kanssa (kolme oikein yhteen). Käännä työ.

Seuraava kerros: (np) nosta yksi neulomatta, neulo nurin 28 / 30 / 32 silmukkaa. Neulo kaksi nurin yhteen. Käännä työ.

 

Seuraava kerros: (op) nosta yksi neulomatta, neulo oikein 28 / 30 / 32 silmukkaa. Ylivetokavennus. Käännä työ.

 

Toista näitä kahta viimeistä kerrosta vielä kymmenen kertaa eli kunnes kaikki "sivu"silmukat on kavennettu pois. Jäljellä on 30 / 32 / 34 silmukkaa.

 

Kantapää on valmis!