Sia: saat kyllä odottaa aika pitkään, sillä a) malli puuttuu b) mulla on jo yksi täys pyöreä Silvia-huivi kesken... yksinkertaisesta langasta.... Iso sellainen... kestänee suht kauan....

Aloitin uutta. Uusimmasta Modasta (2/2007) kuolaamani pitsijakku. Malli nro 41, joka neulotaan vähän erilailla (minäkö prosessineuloja?). Eli ensin alareunan pitsi poikittain. Lanka on taivaallista, löysin oikean tiheyden ja pari mallikertaa on jo tehty. Hidasta etenemistä ja toisekseen, en osaa tehdä mallikuviota oikein muuten kuin fuskaamalla.

Auttakaas mummoa mäessä!

481642.jpg

Punaiset ovat omia sovelluksia, kun en muutakaan eilen illalla keksinyt. Tänään en ole vielä ehtinyt koskeakaan työhön,  kun oli kansalaisopisto ja olen myös ottanut kahdet (!) päiväunet...

Eli jos teen tuon keskellä kolmatta riviä olevan langankierron ilman punaisella merkittyä kavennusta, mihin ihmeeseen työnnän sen langankierron alapuolella olevan, edellisen oikean kerroksen silmukan seuraavalla kerroksella (siis sillä langankiertokerroksella)? Huom, tässä näkyvät vain oikeat kerrokset! Kyllähän se periaattteessa kaventuu pois tuolla, missä olen töhrinyt punaisella pois yhden kavennuksen, mutta missä se on nuo välikerrokset?

Siis nuo pitkät kaltevat viivat ovat niitä vinoja jutskia, ei palmikoita vaan koko ajan mennään vinosti samaan suuntaan - olkoon nyt vaikka melkein-palmikoita (yksi silmukka siirretään kahden etu- tai takapuolelle ja niistä jää yksi silmukka lisää seuraavan kerroksen kuvioon (kuvion yläosassa menetetään vastaavalla tavalla yksi silmukka). Eli kuvassa toisen oikean puolen kerroksen jälkeen kuvion keskellä on "vapaana" 1 silmukka melkein-palmikosta + kolme langankierron alapuolella olevaa + yksi melkein-palmikosta = 5 silmukkaa.

Kolmannella kerroksella näistä viidestä kaksi menisi oikeisiin silmukoihin, sitten lk, sitten taas kaksi oikeaa. Kaksi + kaksi on neljä - mihin se yksi katosi? En saanut onnistumaan joten tein ylimääräisen kavennuksen ja poistin tuon myöhemmän kavennuksen. Lehden kuvat eivät ole niiiin tarkkoja lähikuvia, että niistä tiiraamalla saisi selville juuta tai jaata, mutta hyvältä näyttää tämän minunkin sovellukseni. Vai mitä?

481655.jpg

Juu, taas vihreää. Onneksi Project Spectrum värit vaihtuvat!