Tänään olen ollut ahkera. Ikään kuin päivän torkkuminen olisi vienyt kaikki univelat ja pohjattoman väsymyksen pois. Vietin kaksi tuntia pihaa siivoten ja vannoin jälleen kerran, että allas häviää ensi kesänä - ei varmasti häviä... Vedin kärhön alas ja pois melkein kokonaan - jospas ensi kesänä ei olisi toukkaongelmaa. Kukkasipuleita en vieläkään jaksanut laittaa, ehkä huomenna....tai ylihuomenna... Ti-ke yöksi on luvattu jo pakkasta, pitäisi kai laittaa nuo sipulit ja jos aion mennä Mikkeliin loppuviikosta, niin sitten pitänee myös hommata talvirenkaat alle.

Neulottu ja pohdittu on. Kantapää. Olen aina rakastanut perinteistä "kantalappu ja kääntö" -kantapäätä. Se on niin käsittämättömän looginen ja iisi. Ei tarvitse kovin kummoisia mittailuja, voi neuloa vaikka unissaan. Tänä vuonna, kuitenkin, kai kunnianhimon ajamana, olen kokeillut muutakin: ranskalaista, wrap&turn -varpaista päin tullen ja jotain vielä. Perinteinen pysynee lempparina, mutta tämä Lainesukkien kantapää tulee aika lähelle. Siinä on sama villakoiran ydin: ei tarvitse mittailla mihin sen sijoittaa ja se on äärimmäisen yksinkertainen toteuttaa.

Minä ainakin opin se tänä viikonloppuna, tein sen varmuuden vuoksi kolmeen kertaan - yhteen sukkaan. Ensimmäisellä kerralla varressani oli kaksi kuviokertaa - en ollut varma langan riittävyydesta. Sain lisätietoa ed. kirjoituksen kommentteihin ja purin kantapään nro 1 ja tein varteen vielä yhden mallikerran lisää. Kantapää nro 2 olisi muuten ollut ihan mukiinmenevä, mutta nyt en saanut lainekuviota mitenkään nätisti....Purin taas ja tajusin, että minun pitääkin tehdä kantapää puikoilla nro 1+2 jotta saisin kuvion menemään oikein (eikä perinteiseen tyyliin puikoilla 4+1). Yritykseen nro 3 lisäsin vielä jotain. Eli ennen varsinaista kantapäätä, tein kantalapun tyngän. Neljä kerrosta perinteistä kantalappua. Jälkeenpäin ajatellen olisin voinut tehdä kahdeksankin kerrosta. Tämä siksi, että saisin kantapäähän lisää pituutta - minulla taitaa olla epänormaalin pitkä kantapää, tai sitten tuo malli vain ei istu (epänormaali kantapää kyllä selittäisi myös, miksi kaikki - siis kaikki - kengät hankaavat. Eivät vain uutena vaan jatkuvasti.). Toisekseen, tähän kantapäähän ei tule yhtään extrasilmukkaa, ts. kiilaa nilkkaan. Tuon pienen kantalapun tapaisen reunoista sain nostettua viisi silmukkaa per puoli, joten sain myös minikiilan.

221499.jpg

Pienet reiät jäi tuonne yläosaan, kun en ensiksi (kolmannesta yrityksestä huolimatta) muistanut kiristää tarpeeksi. Mutta helppo kantapää muistaa ulkoa, eikä tarvitse yrittää arvata mihin kohtaan sen sijoittaa = tulen käyttämään toistekin.

70 000 lähestyy. Mutta tehdään kuten kaikki sukuni mummelit ja papparaiset:" Eehän myö mittää juhulia...mitäs myö mualaiset...miähän oo vielä nuori! Kahotaa sitten ko o 75...se o sentää jottae..."