Tein kuten Ixu neuvoi, ja päättelin (vaikka syvästi inhoan koko hommaa) joka ikisen inhan langanpätkän (onneksi vajaasta neljästä kerästä löytyi vain yksi solmu) neulalla ja langalla, että varmasti pysyvät kiinni. Tämähän tuli tilauksena työkaverille, joka kertoi ensin tilausta pohjustaessaan, löytäneensä kaupasta juhla-asuunsa sopivan pontson, mutta se alkoi purkaantumaan jo ennen ensimmäistäkään käyttökertaa... Niinpä minulla oli paineita tehdä kestävä versio.

169526.jpg

Ensin huonoin kuva käsivaralla, ilman salamaa. Kiva ja nopea neuloa, jos ei lasketa tuota langapäättelyä....

169527.jpg

Lanka: Novita Malibu( 50% puuvilla, 50% polyamidi). Lankaa meni 335g.
Puikot: 5½ mm
Ohje: Pirkka 6-7/2006. Sen verran muokattu (jotta lanka sopisi Samoksen tilalle), että puikot eivät olleet ohjeen 5mm ja silmukoita oli 55.

Kommelluksiakin tietysti sattui. En ole ikinä ennen tehnyt näin montaa mallitilkkua: puikoilla 5, 5½, 6, 7, (näissä silmukoita ohjeen mukainen 50) ja 5½ silmukkamäärällä 60 ja 55. Jos olisin itselleni tehnyt, en varmaan olisi vaivautunut ollenkaan, mutta kun tekee toiselle, ja vielä ihmiselle, joka on tosi mukava ja kiva, ja jotenkin vaan tuli sellainen olo, että nyt pitää tehdä huolellisesti ja kunnolla....

Eilen kun asettelin yöksi pingottumaan, huomasin kappaleita mittaillessani, että pahus, piti olla 60 cm ja onkin 67 cm.... Sitä se teettää kun ei vaivaudu mittaamaan kunnolla lattialla tai pöydällä, vaan yrittää venkoilla sohvalla, työ sylissä. Onneksi en ollut päätellyt vielä juuri päättelykulman langanpätkää (kaikki muut kylläkin). Vein työn tänään nuppineuloitettuna töihin, kaveri sovitti ja kerrankin kävi hyvä säkä - ei tarvinnut lyhentää, vaan on ihan passeli.

169525.jpg

Tässä kuvassa langan väri tulee ehkä parhaiten esille (en minä muuten teille piikitettyä kyynärtaivetta esittelisi - verenluovutus olisi taas ensi maanantaina täällä Keuruulla, taidan mennä kokeilemaan kelpaanko lääkkeineni). Ensimmäinen reaktioni langan väriin oli yäk!, mutta neuloessa tuo alkoi miellyttämään silmää yhä enemmän. Kiva, himmeä kullan kiilto siellä täällä. Juuri sopiva.