Eilen sain postia. Tällaisen ihanuuden! Ok, ihanuus on suhteellinen asia, mutta minulta meni koko ilta tuota tutkiessa ja varsinkin lopun Argot-osio oli tosi mielenkiintoinen (siis millaista nykyranskan slangi on... se antanee osviittaa mihin kieli kehittyy, vaikkakin tosi hitaasti...)

Eilen ja tänään myös siivottiin - Rapinan jälkiä. Niitä löytyykin yllättävistä paikoista (mm. tv-hyllykön alta - onneksi johdot ovat ehjiä). Rapina ei saanut kovin kummoisia hautajaisia - kiikutin kyllä hiiren (vielä kiinni loukussa) naapurille näytiksi, se kun ei oikein uskonut minua tässä rapina-asiassa... Sitten kävin tiputtamassa Rapinan meidän ojan toiselle puolelle (kaupungin maata) ns. komposti-tunkiokasan päälle. Ja kyllä. Kuten kommenteissa vähän vinkattiin, Rapinalla voi olla sukulaisia... Joten loukut ovat yhä paikoillaan. Ja paras siivoukseen innostamiskonstini on yhä sama kuin 30 vuotta sitten - vaihdetaan huonekalujen järjestystä!

Tänään kävin Jkylässä Käsityönmuseolla joulumyyjäisissä. Olin oven takana heti sen auetessa, joten tungos ei ehtinyt yltyä ihan mahdottomaksi. Paljon kaikkea ihanaa, sorruin vain pariin jutskaan, joita en voi paljastaa, koska toinen lahjansaaja lukee tätä toisinaan....  En muuten ostanut Jkylästä yhtään lankaa!!! Uudet housut löysin, vaikka yleensä se on se kaikkein tuskaisin ja inhottavin löydettävä. Noistakin pitää lyhentää lahkeet. Mikä kumma siinä on, että vaikka suomalaisten naisten keskipituus on (tai oli vähän aikaa sitten) 165 cm, ja minä olen 167, joudun aina lyhentämään lahkeita. No, kaipa nuo housut valmistetaan ulkomailla, mutta toisaalta suomalaiset naiset ovat kyllä yleensä sieltä pisimmästä päästä...

Toinen loppu. Eli patalappu- tai pannulapputehdas lopetti nyt toimintansa. Tosin laskeskelin, että taidan itse jäädä ilman... Mutta teen sitten tammikuussa.

293284.jpg

293283.jpg

293285.jpg

Tuohon viimeiseen kiinnitin virkatun mohairtähden huovutuksen jälkeen. Muutenkin huovutettuun pintaan on kiva kiinnittää ja kirjailla, koska nurja puoli on helppo pitää siistinä, kun kaikki ompeleet voi "upottaa" sisään. Tätä viimeisintä sarjaa tahtoisin itsellenikin. Pitänee siis hakea lisää tätä hahtuvaa tai sitten soveltaa muista väreistä. Hahtuvavarastoni on varsin kattava :)

293282.jpg