Kiitos Uhoava, Cecilia ja Lellu! Edit: Kiitos Rouva Oranssi!

Ihan ihme päivä. Tosi väsynyt, tämä kuluvan "talven" toinen marraskuu väsyttää ihan hirmuisesti. Ja työnjälki on sen mukaista. Viime perjantaina tarjoilin kakkosten ranskan ryhmälle ristikon, jonka olin fiksuna tyttönä tehnyt netissä tarjolla olevalla ristikon tekemissivulla. Englanninkielisellä. No, eipä se näköjään ollutkaan ymmärtänyt ranskan aksentteja, vaan jätti ne kirjaimet kokonaan pois..... Tänään tarjoilin ykkösten ranskalle kirjain/sanalaatikon (siis ruudukko täynnä kirjaimia, etsi sanat) - olin onnistunut tekemään sinne kolme kirjoitusvirhettä! No, oppilailla oli hauskaa :) Kasiluokan enkun suuri tv-keskustelu meni sentään ihan ok. Eli oppilaat saivat vinon pinon liuskoja, joissa oli kysymyksiä ja provosoivia väitteitä telkkariin liittyen enkuksi ja niistä sitten keskusteltiin ryhmissä koko tunti - englanniksi. Onnistui hyvin.

Tietokone on myös väsy, akku sippailee välillä ja laattahiiri ei toimi kunnolla ja sammutin vahingossa kameran kesken kuvien siirron ja nyt kuvien siirto ei suostu toimimaan kuin vippaskonstilla.

Kissat. Eunukki! Kuinka minä olinkaan voinut unohtaa sen! Käytimme sitä nimitystä entisestä kissastamme Touhosta ja näille herroille se sopinee oikein hyvin. Konsultti on kyllä myös oiva (ja kuuna olisi oikea, suomiperäinen sana, ei laina). Leikkaus ja hormonitoiminnan muutos näyttävät taannuttaneet katzikaiset kakaroiden tasolle. Ennen leikkausta oltiin niin teini-ikäistä, lelutkaan eivät kiinnostaneet pahemmin, ilme oli niin evvk. Nyt ralli sujuu vanhaan malliin (tosin painoa on enemmän, joten metakka ja paikkojen sotkeminen on sen mukaista), kuten myös paini. Sohvan etukulmat on kohta hajotettu atomeiksi (pitäisi kai ommella päällys.... millä ajalla? Tai tarkemmin ajatellen, eiväthän ne revi kuin etukulmia, joten jonkinlainen käsinoja-etukulma suojausviritys riittäisi) ja mun lelunalleja on ruvettu roudaamaan ympäri huushollia. Yksi aamu oli pyyhe (vanha sellainen, normaalisti pehmusteena pesuvadissa, jossa katit tykkäävät nukkua) tungettu hiekkalaatikkoon?!?!?

En muistanut käydä postissa! Siellä nimittäin odottaa Kirikindad II -kirja. No, lohdutukseksi sain onneksi lehden laatikkoon:

1217503.jpg

Minulle ihan uusi ja tuntematon lehti, mutta piti tilata kun Ravelryssä mainostettiin lehdessä olevaa suomalaista ohjetta. Tosi kiva lehti. Ohut, ei paljoa ohjeita, mutta ne mitä on, ovat mielenkiintoisia ja tyylikkäitä. Mukana on piiiiiitkä Lenen kirjoittama artikkeli Rovaniemen lapasista (rakastan Lenen tyylikkäitä neuleita, upeita värejä, nautinnollista tekstiä ja ihania kuvia). Luin hätäisesti alkua, mutta kohta siirrän teekupin ja piirakan soffalle ja syvennyn kunnolla. Paitsi että tänään teen ihan takuuvarmasti sen takakappaleen valmiiksi - en ole ehtinyt aiemmin!