Interweave Knits tuli! Ja sen ilmestymispäivä oli vasta eilen! Ja tällä kertaa siellä oli useampi potentiaalisesti toteutettava ohje. Tykkäsin!
Interweave Knits arrived today! And it came on sale only yesterday so I didn't even expect it yet. And there were several potentially knittable projects. I liked!

Lyhyt päivä töissä, joten pakkasen ei niin kamalasti pakkasen kangistama automobiilini kurvasi Palokkaan Kodin Ykköseen. Tekosyy nro 1: Auto tarvitsi pitkän matkan ajoa, jotta ei kertyisi kosteutta ja jotta akku latautuisi kunnolla. Tekosyy nro 2: Tarvitsin uusia pyyhkeitä - edelliset "uudet" pyyhkeet ovat viime vuosituhannelta (paitsi yksi lahjaksi saatu). Ja muutenkin oli kiva vähän tyhjätä päätä koulusta, jotta jaksaisi vielä kaksi ihan hirmuista päivää.... Torstaina kolmen ryhmän kokeet + opekokous + kansalaisopisto. Perjantaina taloyhtiön tilintarkastus + yhden ryhmän kokeet + lukion uusintakokeen valvonta.... Onni onnettomuudessa, kukaan ranskan lukija ei halunnut uusia koetta, joten minun ei tarvitse kuin valvoa. Aion varustautua eväillä (valmiiksi kuorittuja appelsiineja ja suklaata) ja noilla julmetuilla koepinoilla, jotta ei tarvitse kotona korjata kovin kauheasti. Ja varalta mukaan neulomus, jos vaikka kokeiden tarkistus alkaa kyllästyttämään :)
Only a short day at work, so I decided to do some shopping in the nearest big town. I needed some time for myself (two long work days still ahead before the winter holiday) and I needed some new towels (the last "new" ones are from the previous century - except for one I got as a present) and my car needed some long distance driving because of the extremely cold weather.

Kodin Ykkösestä löytyi kummasti taas kaikkea kivaa.... Se ihku-ihana dvd: Pitkät kihlajaiset. Kaunis, alussa raaka (mutta sodanvastainen), ihanaa ranskaa ja upeita maisemia ja kaikinpuolin lempparini. Ja sain korvattua vanhan, ahtaaksi käyneen pyöröpuikkojen säilytyssysteemin:
I found many nice things, but two were my favourites.... The dvd: A Very Long Engagement. Beautiful, at the beginning really cruel and violent (but anti-war), lovely French and beautiful sceneries and in every way my favourite. And I managed to get a replacement for my old, too tiny system for storing the circulars:

407065.jpg

Tämä on siis se vanha. Tarkkasilmäiset huomaavat, että tämä on A Hitchhiker's Guide to The Galaxy -trilogian (trilogia neljässä osassa) kotelo. Kotelo tuli kirjojen mukana koulun kirjastoon, mutta osoittautui käytännössä erittäin epäkäytännölliseksi, koska opiskelijat eivät lainaa koko sarjaa kerralla, vaan vain yhden osan. Omin hyvän, tukevan boksin itselleni. Mutta se on käynyt ahtaaksi....
This is the old one. It's the box of A Hitchhiker's Guide to Galaxy -trilogy, but the in practice the box is a bit unpractical. It's from the school library and the students' tend to borrow only one volume, not the whole series, so....

407068.jpg

Tämä löytyi kolmella eurolla. Ja minä olen tunnetusti heikkona kaikkeen kauniiseen, puiseen tavaraan. Ja tähän jäi vielä tilaa! Nämä ovat kokojärjestyksessä, etummainen, irrallinen on kadottanut johonkin kotelonsa.

I got this for only three euros. And I'm known to love everything beautiful made of wood. And it isn't full! These are in order by size.