Aaaah, hiihtoloma alkoi. Tosin menen maanantaina pitämään abeille tentin, mutta kuitenkin. Koko ensi viikko on täynnä kaikenlaista pientä ohjelmaa, ja lisää pitäisi vielä mahduttaa: tuo tentti, kampaaja, hieroja, kyläkäyntejä, Petäjäveden Piiku (jos me löydetään se). Mutta kuitenkin loman tärkeimmät hommat ovat löhöäminen, roskaromskut ja käsityöt. Olisi kyllä kiva yllätys jos saisin itseni myös siivoamaan tän kaatopaikkahuushollin. Töihinkin jäi niihin hirveä työpöytä, että jos maanantaina jää aikaa tentin ja kampaajan väliin, niin sille toivottavasti tapahtuu jotain...

42472.jpg

Tässä huivi emännälle, joka ystävällisesti majoittaa minut kahdeksi yöksi viikon päästä. Pääsen siis silloin lauantaina Akateemiseen ja ehkä löydän lankojakin. Ohje on viime kesän Moda 4/2005. Huivi oli lehdessä likitulkoon piilotettu mallin käsivarsille (ohje nro24). Olen nyt tehnyt näitä neljä, enkä oikeastaan vieläkään ole kyllästynyt. Helppo, nopea, sopii langalle kuin langalle, kiva ja vielä nättikin. Otan mukaani reissuun kerän lankaa, jotta voin laittaa hapsut jos saaja haluaa. Lankana Garnstudion Vienna Special (70% mohair, 9% villa, 21% akryyli) ja koukku nro 4. Koska henk.koht. tykkään jättikokoisista huiveista, en osaa tehdä pieniä edes lahjaksi. Niinpä tähänkin meni lankaa vajaat 2½ kerää. Lanka oli alunperin ostettu kyllä ihan muuhun tarkoitukseen, mutta tuolta kerän sisältä paljastui nuita liilasävyjä liikaa, enkä tykännytkään. Yksi ehjä kerä jäi - vien sen takaisin liikkeeseen ja vaihdan johonkin muuhun herkkuun.

42473.jpg

Haa, olen vihdoinkin oppinut rajaamaan paksun leukani pois kuvista. Huivin alla olisi kyllä voinut olla joku yksivärinen, valkoinen pusero, mutta kun tuo kirkkaan vihreä maripaita sattuu olemaan ehdoton lempparini.