Ylhäätä alas-takki etenee - vihdoinkin. Välillä tuntui, että vaikka kuinka neuloi sormet kipeänä, yhtään senttiä ei tullut lisää. Alapuolella on vanha ja rakas (ja hajoamispisteessä oleva) Tallinnatakki. Siitä on otettu mittaa koko ajan. Kieltämättä uusi näyttää jotenkin littanalta tuolta yläosasta, mutta kun sovittaa, se on ihan istuva.

1000357.jpg

Kroppaosa on siis periaatteessa valmis, paitsi, että mitään ei ole päätelty eikä päätellä, koska minulla on visio! Seuraavaksi teen rannekkeet, alhaalta ylös päin. Ja sitten kiinnitän ne (jos hihat ovat oikean pituiset, kun en ole ihan varma miten pitkä Beyond the edge -kirjasta bongattu mallineule on minun käsialallani ja tällä langalla) kolmen puikon päättelyllä. Silmukkamäärä täsmää, siis sekä nuo hihansuissa jäljellä olevat silmukat että myös rannekkeiden mallineuleen silmukkamäärä. Kummallista. Tosin hihoissa piisaa mokia.... Jos joskus pääsette hipelöintietäisyydelle, älkää vahingossakaan erehtykö kurkkaamaan hihojen alapuolta.... Kavennukset on tehty erittäin miten sattuu tyylillä.

Sitten kun rannekkeet on tehty ja tiedän niiden todellisen pituuden, tarvittaessa jatkan helmaa muutaman sentin, mutta toivottavasti voin vain tehdä samalla rannekkeiden tyylillä helman. Helman silmukkamäärää en ole laskenut (tai ehkä olen, mutten muista, enkä löydä paperia johon se on ehkä raapustettu talteen) joten en tiedä sen passaavuudesta helman mallineuleeseen - sähelletään yhdellä kerroksella vähän kavennuksia jos tarvitsee. Plus lisäksi kumpaankin reunaan yksi mallikerta nappilistoja varten. Tarkoitus olisi jatkaa sitten nappilistoja suoraan ylöspäin, kiinnittäen samalla reunukseen. Tosin ensin pitäisi toteuttaa se pelottava ompele-leikkaa-kauhistu -osio.... Kaulus toivottavasti jatkuu sitten ihan luonnostaan nappilistojen jatkeeksi (tämä on se kaikkein epävarmin ja vähiten mietitty osuus) ja lopulta niskassa molemmat liuskat kolmella puikolla yhteen toisiinsa. Napin reiät on onneksi helppo soveltaa tuohon mallineuleeseen, kunhan vain en innostuksessani unohda niitä.

Siis siinä suunnitelma. Toteutus.... Yritetään tänään ja huomenna kokouksessa ja tiistaina kässäkerhossa, mutta viikko on kyllä hiiiiiirmuisen kiireinen.

Joskus pitää listata mitä kaikkea olen oppinut, tajunnut ja soveltanut tämän kanssa. Kiitos Sny! Ja lanka riittää kyllä erinomaisesti.