Eilisistä ylppäreistä vielä. Istuin koulun salissa seiskaluokkalaisten edessä. Kaksi neitiä totesi juhlan kestettyä huimat vajaat kymmenen minuuttia:"Mä en jaksa istuu täällä!" No, jaksoivat kyllä. Muutenkin tosi hienosti meni koko juhla, ei yhtäkään kännyn ääntä tms. Perheissä eivät enää rahka ym. hyytelökakut olleet muodissa. Nyt kaikilla oli vadelmakakkua. Ja jälleen kerran totesin sen minkä aina ennenkin. 85% keuruulaisista asuu omakoti/rivitalossa ja korkeintaan 50 metrin päässä järvestä. Pätee minuunkin.

About yesterday's graduation parties. In the school gym (that's where we have all the bigger celebrations) I was sitting in front of some seven grade girls. It was maybe 10 minutes from the beginning of the party as one of them said:"I can't stand to sit here!". Well, they did stand. Otherwise, the party went really beautifully, no ringing mobiles or anything. In the families the cake fashion had changed from last year: now it was raspberry cakes. And once again I noticed the fact that at least 85% of the people in my town live in a one-family-house or in a row house and no more than 50 meters from a lake. This applies to me, too.

Koska vuosi on lopussa (joo, mulle vuosi loppuu tähän ja uusi alkaa elokuussa - kesä on semmoista ihme väliaikaa ja uusi vuosi (se tammikuinen) ei ole yhtään mitään), tänään on ollut hurja ja hirmuinen siivouspäivä. Olen käynyt läpi kaikki vaatekaapit ja vaatehuoneen (siis se 80cm x 90cm vaatehuone...). Keuruulla ei enää ole vaihtotoria. Mistä Jyväskylässä löytää vaihtotorin tai UFFin laatikon tai jotain vastaavaa, jonne voisi viedä jätesäkillisen vaatteita? Puhtaita ja ehjiä, haluan vain päästä niistä eroon.

Since it's the end of the year (for me the year ends now and a new one begins in August), today it has been a horrible tornado cleaning day. I've been through all my clothes closets. Now I need to find out the nearest place to give a big plastic sack full of clothes. Clean and proper, I just want to get rid of them.

Olen tietysti myös imuroinut ja pessyt lattiat, vaihtanut lakanat, pessyt talvitakit, kerännyt matot pois lattioilta odottamaan mattolaituria jne. Ikkunat jäivät pesemättä. Yritän joskus myöhemmin alkavalla viikolla. Tällainen hirmupuuska tapahtuu tässä huushollissa tasan kerran vuodessa....ellen sitten jotenkin sekoa tai sairastu.

I've of course hoovered and mopped the floors, changed bed sheets, washed winter coats, taken all the rugs away from the floors to wait for the outdoor washing place (and the right weather). Didn't wash the windows. Perhaps later this week.

Kerkesin ompelemaankin. Pöytäliina. Tosin nyt tarvitsisin uudet verhot... Ja yksi sukka on valmis.

I still had time to sew a little. A table cloth. But now I need new curtains...And one sock finished.

96562.jpg

Joo, olisi voinut tietysti silittää. Huomenna lähtee vaihtopaketti: saan kaksi dekkaria ja lähetän lankaa. Ja huomenna - yllätys, yllätys - töihin. Sielläkin pitää siivota ja tehdä rästihommia. Ja ensitalven verkkokurssiin pitäisi ainakin tosi hyvä runko väsätä. Marraskuussa en kuitenkaan jaksa. Ja nytkin se tulee viemään enemmän kuin yhden päivän...

Yeah, I could have ironed it. Tomorrow I'm sending out a packet: I'll receive two detective story books and I'm sending yarn. And tomorrow - surprise, surprise - to work. There's also some left over work to be done. And next winter I'll have a Internet course to supervise, so I'll have to make it first.

 

EDIT 12.8.06: Kopioin tämän kirjoituksen ja julkaisen uudestaan, jotta saisin spammin tulon loppumaan. Spammia ei tällä hetkellä tule mihinkään muuhun kirjoitukseen, joten tämä on tällainen pikaratkaisu. Kommetteja en saa muuten säilymään, joten nekin on kopioitu, viety windowsin Muistioon, poistettu ylimääräinen roina (=muotoilut) ja kopioitu uudestaan tähän perään. En missään nimessä halua menettää teidän ihania kommenttejanne!!!


» Kommentit
Kommentit kirjoituksessa Sekalaista - miscellaneous

Kommentoija: Kangaskasa
JKL:ssä voi viedä vaatteita, huonekaluja ym. lahjoituksia SPR:n kirppareille. Osa menee hyväntekeväisyyteen ulkomaille ja osa jää Suomeen. Kirrissä ja Keskussairaalantiellä on pisteet (jälkimmäinen taitaa ottaa vain vaatteita ym. pienempää.) Kauniin liinan olet ommellut!

Kommentoija: Hanne
Ei tuollaisia tarmonpuuskia tarvitse saadakaan kuin kerran vuodessa. Siivous on inspiraatiolaji!

Kommentoija: isognu
SPR:n Keskussairaalantiellä oleva kirppari on Yliopiston Liikuntatieteellisen kohdalla. He ottavat vaatteita ja yms pienempää kuten Kangaskasa totesi.Parkki on kulman takana pikkukadulla ja hiekkakentällä eli lähellä. EkoCenter, http://www.jyvaskylankatulahetys.fi/index.php?id=313, on Yliopistonkadun ja Gummeruksenkadun kulmassa ja edessä on kadun varrella parkkipaikkoja. Pelastusarmeijan kirpputori on Kalervonkatu 8 ja edessä on parkkipaikkoja. Fidan kirppari on Väinönkadulla torin laidalla. Tässä on osa ja sitten on näitä kaupallisia. Saattoihan noista hyväntekeväisyyskirppareista joku jäädä pois. On tullut itsekin vietyä ja taas olisi kasa odottamassa,

Kommentoija: Riikka
Kypärämäen kirjastoa vastapäätä on tällainen vaatteiden keräyslaatikko, jonne voi vaan heittää vaatteita, itsekin joskus olen sinne vienyt vaatteita joita en halua enää käyttää, mutta en jaksa lähteä myymäänkään. 

Kommentoija: juuli
Mikäs pyörremyrsky se tänne on eksynyt? Ihan rupeaa ramasemaan pelkkä lukeminen!

Kommentoija: Pirkko
Jokohan ehdit viedä pois ne ylijäämävaatteet? Tuli mieleen, että kun sulla on ne kangaspuut, niin pian sun kuitenkin alkaa tehdä mieli räsymattoja ... olisit voinut leikellä ne matonkuteiksi! 

Kommentoija: isrik
Huh. Olet ollut Ahkera! Miten palkitsit itsesi? Minulla oli opiskeluaikoina tapan siivouspäivänä laittaa pullo olutta huoneen joka nurkkaan. Sitten kun olin päässyt pullon luokse sen sai juoda :) (En ole oikein siivousihmisiä...) ps. Haastoin sinut Meemiin. Kurkaa blogiini.

Kommentoija: eusu
Hui hai... kylläpä olet puhdissa:) Tuntuu, että olet tehnyt kaikkea, mitä minä saatan haaveilla tekeväni seuraavien viikkojen aikana - määrällisesti - !!!