Ensin kiitokset kommenteista. Teen kaislakerttua pääasiassa nelosen puikoilla, resorit 3½. Tuntuu ihan sopivalle. Jotain lapasia olen tässä miettinyt jämälangoille, tosin joitakin värejä jää toooooosi vähän. Piti jo yksi väri keriä kahdelle kerälle, että varmasti riittää kumpaankin hihaan. Eka hihaa on sitten tehty 1/3 osa. Alkuseikkailut kuitenkin olivat jälleen kerran huimia - tyhmyyden suhteen.

Siis en varmaankaan ole koskaan tehnyt hihaa ylhäältä alas, vaikka luulinkin tehneeni. Mokien määrä todistaa. Ohjeessa lukee: poimi 3 silmukkaa neljältä kerrokselta. No, minä fiksuna myös katsoin, että kaiken kaikkiaan 60 silmukkaa, tämähän on iisiä. Ännännen yrityksen jälkeen tajusin pysähtyä miettimään tarkemmin. Ei voi olla 3 silmukkaa neljältä kerrokselta, koska olen nostanut aina ekan silmukan neulomatta. Ei voi olla 60 silmukkaa, koska resorin lopussa (siis jos neulottaisiin alhaalta ylös) lisätään 14. Siis 74 silmukkaa! Tyhmä, tyhmä, tyhmä! Lisäykset sivussa 26 vielä....kertaa kaksi....Arvatkaa kauanko meni yksien typerien silmukoiden poimimiseen!!! KAUAN. Ja sitten kun lopulta sain oikean määrän, ne silmukat olivat venyneet kivasti. No, onneksi (tämä ei ollut tyhmää) muistin, että voihan ne neuloa takareunasta, niin tiukkenevat. Tietenkin 100cm nelosen pyöröt ovat juuri juuri liian pitkät ja 40cm liian lyhyet... Joten sukkapuikoilla. Tosin ne ovat bambuiset ja työ sujuu kyllä ihan mainiosti.

Kaiken kaikkiaan tässä kaislakertussa tulee olemaan noin ziljoona pientä tai suurta mokaa. Ei ollut mitään hajua miten tämmöisessä hihassa tehdään kavennukset. Joten oma tyyli eli kerroksen vaihtumiskohdassa nostan kaksi ikäänkuin neuloisin ne oikein ja neulon seuraavan ja vedän nämä kaksi nostettua yli. Tulee aika hyvännäköinen ja ainakin toistaiseksi vaikuttaa ihan toimivalta systeemiltä. Kuitenkin (lisää mokia) esimerkiksi hihoissa kuvio ei tule kiertämään koko hihan ympäri, kun ensin ajattelin, että eihän sinne alas kainaloon tarvitse sitä tehdä, ei se näy, ja ne silmukat kavennetaan kuitenkin pois. No, kuvion puute näkyy kyllä, mutta nyt en kyllä enää pura. Olkoon ikioma kaislakerttu sovellukseni. Taidetta à la Villasukka.