Novita tuli tänään Keski-Suomeenkin. Pastellikansi aiheutti ensin hirmuisia kauhun väristyksiä - mutta onneksi aivot tajusivat kohtuullisen nopeasti, että värejähän voi vaihtaa. Ja sisältö oli aika positiivista. Oikea pitsipuseropläjäys. Mutta minähän pidän pitsistä! Aika monta sellaista, joita voisin toteuttaa, osa tosin pienin muutoksin (tyyliin pienempi kaula-aukko, pitemmät hihat, jne).

Kävin tänään myös kirjakaupassa. Ihan oikeilla asioilla. Ostin kummipojalle lahjan - synttäreitä juhlitaan tulevana viikonloppuna. Pakettiin menee myös lapaspari, tosin niiden sopivuudesta koon puolesta ei ole hajuakaan. Jos ovat pienet, tehdään uudet. Tuhlasin urakalla myös koulukirjaston rahoja. Kirjaston varoista ostetaan kirjoja, paitsi itse kirjastoon, myös ns. käsikirjastoon, eli luokkiin käyttövaraksi. Ja muistin käsityön open joskus haikailleen tämän perään:

53698.jpg

Kallis kirja, mutta todellinen perusteos. Kudonta on siis tässä ihan oikeaa kudontaa kangaspuilla. Kaikki mahdollinen kangaspuiden kokoamisesta, loimen luomisesta, kutomisesta ja vielä jälkihuollostakin (pesu) on selitetty perusteellisesti, selkeästi ja kauniisti. Olen jo pitemmän aikaa haikaillut kangaspuiden perään - on vain pieni tilaongelma. Olen jopa (ei ehkä kaikkein selväjärkisempinä hetkinä) harkinnut saunan muuttamista kutomoksi.... Siis en ole saunaihminen. Mutta syksyllä minulle valkeni, että on olemassa kokoontaittuvia kangaspuita! Ne mahtuisivat tähän työhuoneeseen Lundian ja vuodesohvan väliin, tai mikä herkullisempaa, kesällä terassille! Kuvitelkaa, aurinko paistaa pehmeästi puiden lomassa, tuuli suhisee hissukseen, järven selältä kuuluu liplatus (no, ei tosissaan, rantaan on yli 50m) ja minä kudon. Ja pölyt jäävät pihalle. Mattoja noilla kokoontaittuvilla ei oikein pysty tekemään, mutta yksi tuttu lupasi puol huolimattomasti, että voin mennä kutomaan hänen puillaan hänen mökilleen (15km täältä). Se vielä katuu lupaustaan joskus ;) Nyt vain pitäisi päättää hommaanko puut esim. Huuto.net:stä (onko kaikki osat ym?) vai ihan valmistajalta (Toika, Varpalooms, Normalo). Viimeksi mainittua en tunne, mutta yksi tuttu ainakin tiesi (ammatiltaan kotiteollisuusopettaja) ja sanoi hyviksi, olisivat ainakin vähän halvemmat. Sen verran hintavaksi tuo systeemi kuitenkin tulee, että ensi kesänä ei sitten reissata maailmalla :(