1165041.jpg

Malli: Featherweight Fantasy kirjasta Shawls and Scarves
Lanka: Kitten mohair, 120g
Puikot: 6,5 mm bambut
Koko: Leveys 53 cm, pituus hapsuineen 180 cm

Väri on oikeasti oikein tummaoliivi - katsotaan jospas huomenna muistaisi päivällä ottaa ulkokuvan. Kitten mohair on lankana kiva, ja tämä väri kaunis, vaikka jotenkin liian tumma minulle. Niin tumma, että taidan antaa tämän lahjaksi kummisetäni vaimolle, joka on auttanut Mammaa tänä syksynä enemmän kuin paljon (tosin hän taitaa itsekin nauttia kun on tekemistä - jäi kesällä eläkkeelle (mies on yhä töissä ja viettää kaiken vapaa-aikansa mettätöissä) eikä tekemistä oikein taida olla, ei ole itse käsityöihminen). Oikeasti hänelle sopivat ruskea ja täyteläinen oranssi, mutta tämä on niin tumma, että mennee.

1165040.jpg

Malli oli kiva, erimuotoinen vaihteeksi. Itse en ehkä osaisi käyttää tällaista suorakulmiota, joka ei kuitenkaan ole kaulahuivi - olen kolmiohuivi-ihminen. Ohjekin oli selkeä, kunhan sain ensin täällä blogissa kysellessäni parille ruutukaavion merkille varmistuksen. Niitä kun ei selitetty kirjassa.... Olihan tässä toki myös enkuksi sanalliset ohjeet, mutta niitä minä en ikinä ole osannut hyödyntää.

Tämä huivi oli kompromissi hirmuisen pitsihuivihingun ja 10% -projektin välillä. Ei kamalan ohutta lankaa, eikä jättikokoinen huivi (tyyliin 25g ja 1½ metriä halkaisija), vaan vähän enemmän langankulutusta ja nopea tehdä. Loppukiri on siis alkanut.

1165039.jpg

Muu päivä on mennyt siivotessa - päätin tehdä joulusiivouksen joulun jälkeen. Ensin raivasin työhuoneen, vein tavaraa roskiin neljä muovikassillista ja yhden jätesäkin siirsin auton takapenkille odottamaan kohdalle osuvaa vaatekeräystä. Järjestin Lundian. Koko ajan sai häätää katzeja, niistä oli aivan käsittämättömän hauskaa päästä työhuoneeseen. Siellä paossa olleet kukat kyllä saivat kyytiä. Hauskinta (piti oikein nauraa ääneen) oli kun Piki keksi uittaa tassuaan kukkien kastelukannussa - uitti, nosti, nuoli, ravisti niin että minäkin kastuin.... Sitten sulatettiin pakastin, pelottavaa hommaa kissojen mielestä, paitsi se kun sai seitä. Sitten vielä imurointi ja lattioiden pesu. Olen koko ikäni ollut laiska siivooja, mutta kaksi kissaa talossa on kyllä ilmiselvästi tuonut ryhtiä tähän hommaan - en ole ikinä siivonnut näin paljon ja näin säntillisesti joka viikko kuin näiden kahden karvalapsen aikana.

Herroille on varattava aika pallien poistoon - painimatsien aikana jompikumpi, tod.näk. Indy pitää aika karmean kuuloista rääyntää.... Eivät silti kyllä tappele mitenkään tosissaan, vaan yhä nuolevat toistensa naamat ja korvien sisäpuolet. Aamulla muuten, sillä aikaa kun minä luin Hesaria, Piki kävi taas vetelemässä nuppiksia irti pingotuksesta.... Löysin onneksi kaikki, mutta muutamaa sai kyllä metsästää kissan suusta juoksemalla perässä.