Pesin käsin Branching out-huivini eilisen loska/kura/hiekka/ym. uinnin jälkeen. Muuten hyvä, mutta pienen pienet hiekanjyvät eivät tykkää häipyä Kitten mohairista....Ja lanka päästi näköjään väriä jonkinverran, siis ei huivista huomaa, vaan pesuvedestä.

No, tänään on tehty rästihommia - ihan oikeasti olisi pitänyt tehdä kokeita tiistaina alkavaa koeviikkoa varten, mutta ei inspiroinut. Huomenna on sitten pakko inspiroitua ja toivoa sormet ja varpaat ristissä, ettei se pahuksen kopiokone päätä hajota juuri sopivasti. Himpun verran olen neulonutkin. Tai tuntuu, että aika paljonkin, mutta tuo Kaislakerttu on hidasta työtä. Varsinkin kun katsoo/kuuntelee telkkua samalla, ja huomaa aina kerroksen jälkeen, että piru, piti vaihtaa väri... Mutta enää kymmenen kerrosta kainalokavennuksiin. Pitäisköhän kuvata todistusaineistoa? Mutta tein myös mallitilkun yhdestä niistä monista viimeisimmän Novitan pitsineuleista, jota varten ostin eilen langat. Kuten arvasinkin, ne ohuemmat puikot ovat paremmat. Viimeistään huomenna pitää saada hommaa sen verran alkuun, että tiistaina on koetta valvoessa tekemistä. Tai sitten pitää kehitellä joku sukka/lapasprojekti taas vaihteeksi. Jotain on kuitenkin valmistunutkin.

58945.jpg

Kuva on huono, en muistanut ottaa päivällä paremmassa valossa, joten nyt salama taas vähän huijaa. Ei tosin kovin paljoa. Ohje siis Modasta, sama kuin tuo edellinenkin kassi (se pitsiversio). Lankana Mandarin Petit, karamellikirjava. Tosi pehmeää ja ihanaa lankaa. Koukku nro 3 ja pelkkää kiinteää silmukkaa. Sen verran huijasin ohjeeseen verrattuna, että loin silmukoita vain mittanauhan mukaan sopivan pätkän, en laskenut niitä. Ja en viitsinyt tehdä kahta eri kappaletta, vaan yhden pitkän, jonka sitten taitoin kahtia ja virkkasin sivut kiinni. Lankaa meni n. 70g.

58947.jpg

Menee toukokuussa 10-vuotislahjaksi kaverin tytölle. Kerrankin olen ajoissa. Mitähän keksisi 40 ja risat synttärilahjaksi toiselle kaverille? Huivi? Se tykkäisi ja ihastelisi, mutta ei ehkä kuitenkaan käyttäisi...