Lupasin kuvia jostain valmiista. Tässä tulee kuvia ja pohdiskelua. Eli reilun viikon aikana tein sukat varpaista melkein polviin - lanka ei riittänyt ihan polviin. En ole koskaan tehnyt sukkia varpaista aloittaen tai muuta kuin perinteistä kantapäätä tai polvisukkia. Toisaalta tämä on loistoidea. Jos langan riittävyys on ongelma, tehdään sitten sen pituiset kuin riittää - ainahan vartta on helpompi lyhentää kuin pätkäistä poikki päkiän puolivälistä.... Toisaalta olen nähtävästi ihan liian urautunut vanhaan tyyliin, koska kaipasin sitä - siihen en tarvitse ohjetta. Mutta varmasti teen jatkossa molemmilla tavoilla - vaihtelu virkistää.

Some pics and ponderings. It took me a little more than a week to knit socks from toes to nearly knees. I've never done this before. In a way I liked it. If you don't know how much yarn you have, it's definitely easier to shorten the leg than the foot, if you have a certain sized foot in mind. On the other hand I missed the old style - I don't need any instructions to do it. But in the future I'll probably use both methods.

Kantapäästä tuli loistava istuvuudeltaan, jotenkin se vain on ihan minun kantapääni muotoinen. Kantapään tekeminenkin oli helppoa, koska oli niin hyvät, suorastaan erinomaiset ohjeet. Mutta jos noita ohjeita ei olisi ollut, olisi kantapään sijoittaminen oikeaan kohtaan ollut hankalaa, kun ei ole aikaisempaa kokemusta, minkä kokoinen tulee milläkin silmukkamäärällä tällä tyylillä tehden. Eli vaatii lisää harjoittelua.

The heel is perfect for my heel, it just fits perfectly. Knitting it was easy as I had such beautiful instructions. But without them I would have been lost. Need more practise to learn to master this one as well as the traditional one.

Alunperin tarkoituksena ei ollut tehdä polvisukkia, joten silmukoiden lisääminen pohkeessa tuli aloitettua liian myöhään....tai sitten minun jo ennestään ei-niin-sirot-ja-sievät-pohkeeni läskistyivät radikaalisti viikon aikana...Kaikki on mahdollista. Joka tapauksessa. Jalkaosa on täydellinen minun koipeeni, paitsi varpaat vähän liian leveä (kahdeksikkoaloitus yhteensä 16:lla silmukalla). Sääriosio on liian tiukka. Tai sopii, mutta nurjat silmukat näyttävät liian venyneiltä. Ja yläreunaan pitää laittaa ohut kuminauha, koska sukat eivät siis yllä ihan polveen, ne lurahtavat helposti nilkkoihin.

Originally I didn't intend to knit to the knees, so I began adding extra stitches too late....or my not-so-beautiful-and-thin-legs got much thicker in a week..... Everything is possible. Anyway. The foot is hand-made for me, perfect. Maybe the toe part is a tiny bit too wide (figure eight cast on with 16 stitches at the beginning). The leg is too tight. Or it fits, but the purl stitches look stretched. And I need to add a thin rubber band on top, 'cause there wasn't enough yarn to knit to the knees, and the socks fall down too easily.

Todennäköisesti pidän nämä itse, mutta jos sattumalta löydän jonkun jolla saman kokoinen jalka kuin minulla (37 tai joskus 38 kun tuo vasemman jalkaholvi on lössähtänyt), mutta hoikemmat sääret, voin lahjoittaa nämä eteenpäin. Jo pari päivää asiaa pohdittuani en kuitenkaan keksi ketään tuttavapiiristäni. Hyvin monella on nuo sääret, mutta kaikilla on isompi kavio...

Lanka/Yarn: Lorna's Laces hand-dyed
väri/colour: periwinkle (toisessa sukassa on himpun verran kirkkaampi ja raidallisempi väri) / the colour of the second sock is a bit brighter and more stripey)
Puikot/Needles: 2½ mm
Langan menekki / yarn consumption: 111g
Ohje/pattern: Baudelaire-sukat (mallineule oli sen verran lyhyt ja iisi, että osaan sen unissanikin... / so easy and short that I could knit this asleep)

135345.jpg

Short-row roundheel (=lyhennettykerros pyöreä kantapää - taitaa jossain olla parempikin suomennos?)

135346.jpg

Tässä alimmassa kuvassa tajusin, että kuvankäsittelyohjelmassa voi käsitellä myös värejä! Enkö olekin älykäs....joskus...satunnaisesti. Väri on siis lähinnä oikeaa tässä kuvassa.

The colour is closest to the real in the picture below.

135347.jpg