EDIT: kijrotusvihreitä...

Ei. Tummista neuleista ei saa millään eikä mitenkään hyviä kuvia. Varsinkaan jos tuulee ja lumi pöllyää.

370551.jpg

Ohje: Oma sovellus Socks, socks, socks -kirjan Butterfly-sukista. (Ja minusta nämä ovat rusettisukat.)
Lanka: Online Supersocke 100 (Tämän hetkinen maailman ihanin sukkalanka, johon SNYni kaudelta 2006 minut tutustutti. Näytti kerällä vaaleammalta kuin neuleena.)
Puikot: Bambut 2,5 mm
Langankulutus: 56 grammaa

Tuskien taival: Halusin sukat ehdottomasti juuri tästä langasta, sellaiset ohuet talvikenkään menevät sukat. Halusin ehdottomasti tuon rusettimallineuleen. Ohjekirjassa oli tietenkin väärä koko (lapsi), joten sovellettiin - rankasti. Noin tsiljoonannen yrityksen jälkeen koin yhtenä aamuyönä unessa valaistuksen ja päätin tehdä 66 silmukkaa (mallikerrassa on 6 silmukkaa) ja taakse kaksi rusettia vierekkäin. Toimi. Toistaiseksi..... Kantapään jälkeen tajusin, että olin ihan vahingossa tehnyt täydellisen määrän noita rusetteja varteen. Nyt kun poimin minikiilan silmukoita, sain kavenneltua ne pois ilman rusettia olevissa kohdissa, eikä ongelmia syntynyt (mitä nyt toisessa sivussa ne kavennukset ovat perinteisiä "nosta yksi neulo yksi oikein tee yliveto" ja toisessa sivussa kaksi nurin yhteen...). Jos olisin tehnyt varteen yhden rusettikuviokerran enemmän, olisin joutunut kaventelemaan rusettien keskellä... No, kyllähän sekin onnistuisi... Tai sitten voisi jättää tuossa kantapäässä sen minikiilan tekemättä, mutta kun se istuu paremmin minun jalkaani jos teen 3-4 kerrosta kantalappua ja poimin sitten aikanaan muutaman kiilasilmukan.

Ensimmäinen sukka sujui langan puolesta kuin tanssi. Toinen ei. Ensimmäinen solmu tuli vastaan varren puolivälissä ja huomasin vasta kantapään jälkeen, että se olikin sotkenut raidat.... En purkanut, nämähän tulevat itselle. Ero näkyy parhaiten itse kantapäässä. Toinen solmu tuli vastaan vähän myöhemmin jalkapohjassa ja sen seurauksena toisessa sukassa on leveämpi musta raita, sellainen mustepläjäys.

Mutta tykkään väristä tosi paljon. Siinä on kauniita metsän vihreän sävyjä ja aavistus kultaa ja kuparia. Mutta vain aavistus - minä kun normaalisti kammoan kaikkea kiiltävää... Ja nämä olivat vuoden ekat sukat!

370553.jpg

370552.jpg