Eiliset langat päätelty ja nyörit punottu, mutta kuvaa ette saa ennen kuin valmis tuotos on perillä uudella omistajallaan. Voi siis vielä viedä hetken koska matkaavat (sitten kun saan paketin muut osat) kansainväliselle ystävälle. Itse olen kuitenkin oikein tyytyväinen :)

Jotain pientä on myös tullut testailtua. Tiedän. Mallitilkun pitäisi olla oikein iso ja perusteellinen. Ei siis tällaisia.

625696.jpg

Mystery Shawl. Tämä on minulle ensimmäinen kerta kun ohjeessa on ihan erillinen ruutukaavio vain ja ainoastaan mallitilkkua varten. Alemmassa on koko ruutukaavio ja lankana ohut Pirkka ja puikot 5 mm. Liian reikäistä. Värikin on vyyhdillä ja kerällä tosi kaunis, mutta pitsineuleessa näyttää valjulta. Tämä on jo toinen kokeilu pitsiä tällä langalla ja kummallakin kerralla lanka on tuntunut jotenkin liian "tarttuvalta" - johtunee karheudesta ja huopuvuudesta. Taidan purkaa ja käyttää tämän langan jonain kauniina päivänä lapasiin tai hansikkaisiin.

Ylempi on SNY:n iiiiihanaa merinosilkkiä. Kaksinkertaisena ja puikot 4½ mm. Ja näyttää yllättävän hyvältä, tosin mallitilkkujen välinen kokoero pistää kyllä miettimään. Tuleeko huivistani liian pieni? Alemman langan tekniset tiedothan täsmäisivät suht hyvin ohjeen alkuperäiseen lankaan, eli sen koko on ehkä suuntaa antavan oikea... Kun ei tiedä ohjeestakaan kuin pätkän kerrallaan (mikä on kyllä myös homman suola), ei oikein osaa suurentaakaan tekemällä jotain kuviota useamman kerran. Pitänee kysyä neuvoa listalta tai tod. näk. teen kyllä tätä sen verran hitaasti, että kaikki ohjeet paljastuvat ja ongelmatkin ratkeavat sen myötä. Lanka on kyllä niin taivaallisen ihanaa, että siitä tahtoisin huivini tehdä!