Neulepitoista asiaa etsivät, hypätkää tuonne loppupuolelle....

Korjaajat tulivat, eivät tosin puoli kahdeksalta, mutta kuitenkin. Minä lähdin koulun joulujuhlaan jätin miehet töihin. Ja mietin koko ajan juhlassa muinaisia kokemuksiani korjausmiehistä ja toivoin hartaasti olevani kotona "kyttäämässä".

Tulin kotiin. Ketään ei näkynyt. Oletettavasti lounaalla. Ulko-ovi ei ollut lukossa! Vaikka nimenomaisesti (oikein kansankynttilämäisesti) olin lähtiessäni pyytänyt sammuttamaan valot ja lukitsemaan oven... Vanha kone oli saatu ulos - väkivalloin. Ulko-oven stoppari oli hajalla (korjasivat myöhemmin oma-aloitteisesti - hyvä!). Karmit molemmista ovista (ulko-ovi ja eteisen ovi) oli "jyrsityt" - pyytelin maalipurkkia ja pensseliä, voin hoitaa itsekin.... Saas nähdä miten käy. Pikkueteisen lattia, eli muovimattoa (muka-muka parkettia) oli p...kana. Ilmoitin, että korjattava. Myöntelivät, mutta sanoivat, että joku muu hoitaa.... No, soitan huomenna isännöitsijälle ja kerron tilanteen. Hoidettava on, ja ko. firma saa maksaa. Piha täynnä kaiken maailman roskaa (eteinen myös), mutta pahimmat niistä miehet keräsivät kyllä pois. Vehje on tietysi uusi ja sievä (valkoinen, paitsi täynnä kaameita mustia sormen jälkiä), hiljainen verrattuna entiseen. Mutta säätömahdollisuuksia on kovin vähän.... Taloyhtiön hallituksen pj kävi äsken katselemassa ja totesi, että kalliiksi tulee. Kuulemma se hinta, jonka minä kuulin aiemmin ei sisällä vielä asennusta, joka siis vei koko päivän. No, pääasia, että toimii. Etupaneelissa ei ole mittaria, joten toimimisen voi tarkistaa vain valuttamalla hanasta kuumaa vettä. On muuten jo suht lämmintä!

Kiitoksia silmälasikehuille! Tänään ne tuntuivat jo kotoisimmilta päässä, mutta jotain on vielä vähän vinossa, eli käyn huomenna väännättämässä.

Kävin tänään kuitenkin pikaisesti lankakaupassa (heti kun korjaajat lähtivät). Hain vain tilpehööriä viimeiseen joululahjaan (sen näette huomenna, viimeistelyä ja kuvaa vailla). Mutta mukaan tarttui tätä:

309089.jpg

Vapaa-ajan lankaa ittelle uusiin (ja ehjiin) tossuihin! Ja just päivällä olin ajatellut, että hyvinpäs tämä loppuvuosi on mennyt noin niin kuin lankojen suhteen, mitään en ole aikoihin ostanut.... no, mutta, kun, tota, ööö.....

Torilla oli lankakauppaan mennessäni sekatavarakauppias. Sellainen vanhanaikainen, jolla on tarjolla kaikkea mahdollista maan ja taivaan välillä: pohjallisia ainakin viidestä eri materiaalista, hanskoja, rukkasia, ämpäreitä, kattiloita, lapioita, sukkia, LANKAA! Pitihän sitä käydä hiplaamassa ja kas....

309090.jpg

Ruskea yllä on Retu Sukkalankaa ja vihreä ja punainen ovat Erämiehen sukkalankaa. Kaikki Jämsän huopatehtaan lankoja. Eli sukkatehdas toimii taatusti ensi vuonnakin :)

Hyvää joulua kaikille niille lukijoille, jotka siirtyvät jouluksi blogittomiin olosuhteisiin! Muille - vi ses!