Tämä päivä on mennyt nukkuessa ja toipuessa reissusta. En osaa nukkua vieraassa sängyssä ja reissuja edeltävä yö menee aina pyöriessä ja nähdessä tosi kummallisia unia. Nyt olen torkkunut sohvalla ja lukenut vanhaa rakasta kirjasarjaa uusiksi (Eddingsin Belgariad & Mallorea). Kuinka jotkut kirjat onkin niin älyttömän hyviä, että niihin voi palata aina uudestaan ja uudestaan, ja silti ei tunnu mitään kyllästymisen merkkejä. Päinvastoin, ihan kuin kotiin tulisi!

Kauhavan Kangas-Aitta löytyi ihan iisisti (vahingossa, isossa risteyksessä luki oikealle: Kauhava ja vasemmalle: Keskusta.... Tuo ensimmäinen vähän hämäsi, kun kerran luulin jo olevani Kauhavalla, joten heitin nopeasti mielessäni kolikkoa ja menin vasemmalla - oikea päätös). Sisään astuessa ei näkynyt mitenkään mahdottomia röykkiöitä tavaraa, joten olin vähän hämilläni ja ihmeissäni, mutta sitten kun kuljin vähän peremmälle.... Tosi korkeat hyllyrivit täynnä kaikkea.... Ei neulontalankoja niinkään, mutta kaikkea muuta. Kudontatarvikkeet tulivat tosi tarpeeseen näin aloittelevalle kutojalle (pakkohan mun on syksyllä lunastaa ne puut kansalaisopistolta (kunhan hinnasta neuvotellaan), en ole saanut vielä ensimmäistäkään työtä valmiiksi, saati sitten niitä muita joista olen haaveillut...). Ihania pellavalankoja mm. nypläykseen. Paperinarua ja -nauhaa. Kuteita, niitä en edes uskaltanut katsoa. Ystävällinen ja mukava palvelu ja meikäläisen mukaan tarttuivat seuraavat:

123672.jpg

Paperinarusta (vasen reuna) tullee tod.näk. tabletteja kangaspuissa. Punainen on ihanaa, ohutta pellavaa, josta ajattelin nyplätä jotain (tai mallikin on mielessä...Suurkiitos sille ihanalle ihmiselle (en muista kuka) joka blogissaan kertoi ruotsalaisessta käsityölehdestä nimeltä Anna ja vielä oli ottanut kuvan vihreästä, nyplätystä kaitaliinasta). Tuota langankerijää lähdin oikeastaan hakemaan, postikulut kun ovat aina niin korkeat - tämä reissuhan suorastaan tuotti säästöjä ;)

Tapion kauppa (ei ole nettisivuja, onpas, kiitos kommentoijien, korjattu!) taas oli niiiiiiin pienessä kylässä, että ilman kunnon kokoista mainoslakanaa tienlaidassa olisin ajanut ohi. Palvelu oli kyllä vallan erinomaista (jäin suustani kiinni pitemmäksi aikaa), Tapio tiesi jokaisen lankakerän koostumuksen tosta noin vaan, ja neuvoipa vielä ajoreitin, kun aikomani pikkutie on kuulemma remontissa. Saalista (neulomisaikomussuunnitelmat vain suuntaa antavia...):

123677.jpg

Ne äskettäin dekkari-lanka-vaihdossa saadut alpakat ovat saaneet minut hurahtamaan tähän autuaan pehmeään ihanuuteen. Tämä väri sopisi kertakaikkisen mainiosti sen oranssin seuraksi, mutta toisaalta aikomuksenahan oli tehdä pitsihanskat ja ne ovat kyllä parhaimmillaan yksivärisenä....hmm...

123678.jpg

Vanhaa kunnon merinoWoolia. Värejä ei ollut montaa (muistaakseni yksi tuosta vaaleansinisestä vähän liilampi versio ja pari muuta kunnon liila-violettia), mutta hinta oli niin hyvä, että oli pakko ottaa ensi talven lapasia ajatellen: 1,60. Miksen ostanut enempää?

123691.jpg

Sukkia, sukkia, sukkia. Ei ollut Regian puuvillasekoitesukkalankaa, joten tämä sitten. Uusi tuttavuus.

123697.jpg

Ja näistä tulee ehdottomasti huivi. Mikä ihme minuun on iskenyt? En minä koskaan ennen pitänyt mitään huiveja... Piti ottaa paljon, ettei lopu kesken. Tosin Tapio lupasi, että jos tietää mitä haluaa, sähköpostitse voi tilata. Voi miksi a) minä en voi asua lähempänä TAI b) tällaista kauppaa ei ole lähempänä? Tuolla kommenteissa Hanne varoitteli (ja joistakin blogeista olen lukenut samaa), että Tapion kauppaan mennessä pitää tarkkaan tietää mitä haluaa, muuten ei osaa ostaa mitään... Totta, lankojen paljous, laaja valikoima sekoitti pään ja aika pitkään piti vaan kuljeksia ympäriinsä ja makustella (ei nyt sentään maistaa, mutta haistella, silitellä, koettaa poskea vasten) lankoja. Sitten vähitellen ne oikeat erottuivat muiden joukosta. Jokin tekosyy mennä tuonne päin Suomea täytynee keksiä viimeistään ensi kesänä uudestaan... Yhtään ainutta sukulaista tai kaveria vaan ei asu tuolla päinkään...

Vaihtohuivini Sadulta. Lankana siis Idenan Bamboo. Toooooosi pehmoinen ja miellyttävä ihoa vasten. Väri on ihana (no, vihreä tietenkin, vaikka en sitä edes toivonut...) ja koko vallan mainio. Koekäytettiin tänään kaupassa - toimii hyvin! Kiitos!

123701.jpg