505436.jpg

Malli, materiaalit ja ohje on tilattu Wetterhoffilta. Eli kaiken piti olla iisiä, nopeaa ja kevyttä. Mutta minähän olen tunnetusti lahjakas mokaaja, varsinkin ompelusten kanssa.

Mokalista:

1. Kuten aina viisaasti neuvon oppilaita: Lue ohjeet kokonaan läpi ajatuksen kanssa ennen kuin ompelet/mokailet! (tai siis oppilaat saisivat lukea koko tekstin/lauseen ennen kuin täydentävät aukkoja...)
2. Sauma on tyhmässä kohdassa. Ohjeessa ei lukenut sille tarkkaa senttimäärää, joten en ajatellut sen tarkemmin.... Millainen muuten on yhdyssauma? Terminologia vähän hukassa...
3. Noita koristeaukkoja pitikin yllättäen tehdä vähän lisää... Eli tein ympärystikkauksen nurjalta puolelta, ja siellä kyllä katsoin, että tuo valkoinen huopa asettuu nätisti, mutta oikealla puolella... Oli vähän sillein hassusti, toispuoleisesti...
4. Päälli- ja vuorihuovan lieriöt tehdään erikseen! Ohjeessa luki:"Ompele ympäryskankaat lieriöksi" - joten en lukenut koko pykälää tai edes seuraavaa lausetta, vaan oletin, että yhdeksi lieriöksi kerralla... Vuori on vähän rutussa, ei paljoa, ei häiritsevästi.
5. "Kopioi kuvioraporttia päällikankaaseen..." Miten? Ei tarttunut silittämällä (joo, testasin). Joskus lapsena, muistan, että äidillä oli sellainen taikinapyörää muistuttava väline (terävämpi) jolla ajeltiin sitten sellaisen väripaperin päällä ja kaava tms tarttui kankaseen... No, improvisoin. Leikkasin tuohon kuvioraporttiin (mikä ihmeen raportti?) aukot noiden kuvioiden kohdalle, neulasin kiinni ja piirsin sitten räätälin liidulla. Toimi.

Muuten kiva ommella kangasta, joka ei luista. Nopeahko ja mukava. Sangoista tuli ihan vahingossa saman pituiset - välähti vasta jälkeen päin mieleen, että niitäkin olisi voinut mitata ennen paikoilleen ompelemista:) Ohje ajoittain hieman sinne päin... Kaipaisi jonkinlaista kiinnitys- tai lukkosysteemiä. Katsotaan. Improvisoidaan. Mutta tykkään kyllä kassista ihan mahdottomasti!

KÄÄK! Rehtori soitti. Kollega sairaana - sijaistanko huomenna jotain minulle "eksoottista ainetta"? No, mitä? LIIKUNTAA!!! Joo, en yhä edelleenkään osaa sanoa ei, joten menen aamulla järjestämään kahdeksi kaksoistunniksi koripallopelejä.... Oppilaat saavat kyllä toimia tuomareina!