En jaksanut lähteä shoppaamaan, onneksi. Lukekaapas ihmiset Tuulialta mitä suuri, suomalainen "ihanne"firma voi tehdä. Taidanpa boikotoida ko. firmaa. Eli alan suunnitella itse omaa laukkua.

Jäin siis kotiin hauskuttamaan naapureita. Tästä lähdettiin liikenteeseen.

140712.jpg

100g Maijaa, 150g keltaista Nallea ja noin 200g lehmuksen vihreää Nallea. Mietin pitkään vyyhteämistä. Tarvitsisin pitkiä vyyhtejä, jotta saisin lankoihin raitaa. Haluaisin liukuvärjättyjä. Mietin keittiön tuolien sijoittelua huusholliin, jotta saisin pitkän vyyhdin. Mietin langan kiertämistä olkkarin-seinä-keittiön-kylmäkalusteet-kokonaisuuden ympärille, mutta en keksinyt miten langan saisi pois siitä joko katkaisematta lankaa tai irrottamatta kattoa... PIHA!

140716.jpg

Mullahan on piha! Ja puutarhatuoleja (joihin on muuten vedetty uusi kerros puunsuojaa tänä kesänä). Tuolien etäisyys toisistaan on melko tarkasti neljä metriä. Ja tässä vaiheessa naapuri ilmestyi kuvioihin (ei saanut kuvata):
- Mitäs sitä oikein tehdään?
- Värjätään lankoja, tai vyyhdetään vasta tässä vaiheessa.
- Eikös tuo ole jo värillistä?
- No, onhan se, mutta haluan vähän erilaista, ja kokeilla itse.
- Kaupasta saa ihan hyvää lankaa.....
Jupinaa ja mutinaa ja poistuva selkä (eläkeläinen, mies). Toinenkin naapuri pyörähti pikaisesti paikalla, mutta hän tajusi hyvin nopeasti mistä oli kyse (kolmekymppinen, nainen).

140718.jpg

Kastelin vyyhdit ensin (keskikohta olisi ollut kiva merkitä, nyt sitä piti vähän etsiä). Tämä muoviloota toimi värjäysastiana. Tässä alaosan tummempi on laskettu vähitellen väriliemeen ensin - imi enemmän väriä. Värin vähetessä nesteestä laskin aina vaan lisää lankaa lootaan ja painelin viimeisiä näppeineni ja kallistin astiaakin, jotta kaikki saisi edes vähän väriä. Näin ainakin kuvittelen saaneeni liukuvärjättyä.... Vyyhdin toiselle päälle sama homma. Tässä on siis 150g keltaista Nallea, ja Roarin'Raspberryä meni neljä pussia. Mitä kuivemmaksi vyyhti tulee (ovat ulkona kuivumassa ja käyn vähän väliä näpelöimässä), sitä enemmän pidän tästä. VattuVillitys?

Tällä kertaa en (muiden blogien kertomusten ansiosta) täysin luottanut mikrotukseen. Joten yhdistin metodit. Ensin mikrotusta ja sitten etikkaliemessa uittelua (viimeinen vyyhti "Söpöstely" tuli kyllä keitettyä, kun piti kastella autokatoksen soraa....(älkää kysykö miksi) samalla). Ei hajuakaan paljonko etikkaa olisi pitänyt laittaa - laitoin semmoisen lurauksen....

140723.jpg

Tässä käytin peräti kolmea eri väriä. Vihrein osio vaati neljä pussia Lemon-limea. On muuten ihku vihreä! Sinisimpään (joka kyllä välillä näytti uhkaavan turkoosilta) meni yksi Lemon ja kaksi Blueberryä. Toisesta päästä olisin halunnut lämpimän kellanvihreän ja laitoin ensin vain keltaista Lemonia kolme pussia. Värin muutos näytti niin pieneltä, että lisäsin vielä yhden Lemonin ja yhden Blueberryn. Tästä väriosiosta pidän ehkä kaikkein vähiten. GreenSlime.

Maija-vyyhdestä teinkin sitten ällösöötin nätistelyn. Toisessa päässä neljä pussia PinkLemonadea ja toisessa kaksi Lemon-Limea. Välissä melkein valkoinen. Söpöstely.

Huuhteluissa tuosta GreenSlimesta tuntui irtoavan eniten väriä ja VattuVillityksestä vähiten. Jos teen näistä jotain mitä annan lahjaksi, pitänee laittaa tarkat pesu- ja varoitusohjeet mukaan. Mutta niistähän voi tehdä oikein nätin kortin....voisin aloittaa kortteiluakin ;)

140724.jpg

Jospas vielä illalla pääsisi kerimään. Tosin olisi sitä neulottavaakin, jotta saisi joskus jotain valmiiksi. KoolAideja jäi vielä ihan hirmuisesti eli värjäilyä tullaan harrastamaan vastakin.... Mietin, että jos haluaisi ihan oikeasti liukuvärjättyä, sellaista, että sukan alku olisi esim. punainen ja varpaat keltaiset, pitäisi vissiin kostuttaa ensi kerä ja sitten purkaa suoraan kerältä sinne väriliemeen vai miten???