Jos joku näki eilen Helsingin kaduilla, lankakaupoissa ja kirjakaupoissa kaksi naista, joista toinen niisti, niiskutti, aivasteli, yski keuhkojaan pihalle urakalla ja molemmat puhua porisivat koko ajan, kyse oli minusta ja kamusta. Eli lähdin matkaan, vaikka ti-ke yö oli aika hirveä. Tänään yskä ei ole ihan niin kaamea, räkä ei tule ulos ja lämpöä on yhä. Tarkoitus oli tänään vaan levätä, mutta kun aamulla (tai no, heräsin toisen kerran vasta klo 11, mikä on minulle ennätys, ekan kerran katit herättivät kuudelta) oli ihan ok olo (mitä nyt oikein ihku viskibassoääni), niin olen siivoillut ja raivannut.

Matkaan lähdettiin aamukahdeksalta. Aikataulu vähän mätti, joten serkun tapaaminen jäi väliin. Mutta muuten ehdittiin kaikki ja paluumatkalla nukutti hyvin. Seurauksena niskat jumissa.

Suunnitelma (tiistai-iltana) ja toteutus:

-Noro-ohje(ita).
-Langat yhteen ed. ohjeeseen.

Kyllä, pääsin onnistuneesti tavoitteeseen, eikä yhtään yli. Priima on mainio paikka. Kalliiksihan tuo takki tulee, mutta aion tehdä semmoisen, jota tulee sitten käytettyä kunnes kuluu puhki.

1331640.jpg

-Grignascon merinosilkkiä vyyhti (tai kaksi).
-Alpakkaa puserollinen.
-Jotain muuta käsittämättömän ihanaa joka vain lähtee mukaan.
-Suklaaherkkuja (ei, abien levyjä ei ole vielä syöty - ainakaan kaikkia...).

1331642.jpg

Tämäkin meni ihan nappiin! Merinosilkkiä vasemmassa laidassa yksi vyyhti - onneksi en ottanut toista, sillä toisen valmistajan merinosilkkiä tuli tänään yksi vyyhti postissa (kuka oli unohtanut mitä tilasi....). Alpakassa vaikeinta oli värin valikoiminen, kun oli niiiiin monta hyvää väriä (molemmat langat à la Menita). Olkoon tuo Trekking se "jotain ihanaa" - on niin kauniit värit ja suloisen pehmeää (Fiinaneule). Ja suklaata - ei vaadi selittelyjä. Paitsi että. Eilen J kysyi, että eikö mulla flunssassa mene suklaahinku, vastasin itsevarmasti, että ei se koskaan mihinkään katoa. Tuota.... En ole vielä edes avannut tuota kassia.... Ei tee mieli, kun ei ole minkäänlaista makuaistia (eikä sen puoleen paljon kuuloakaan).

Loppulistakin toteutui aika hyvin. Kirjoja? Kyllä, kaksi pokkaria enkuksi ja kaksi ranskaksi ja vielä Marie Claire Idées lisäksi (tekisi niiiiin mieli tilata taas tuo lehti). Sukanneulontaa 2x4h ja ihanaa, neulehenkistä keskustelua 2x4h - toteutui tämäkin aika hyvin, mitä nyt paluumatkalla tosiaankin nukutti hyvin. Suurin osa matkaseurasta oli koululaisia, jotka eivät meistä pahemmin piitanneet. Jäin kuitenkin hiljaa, huvittuneestikin miettimään, mitä takanamme istunut vanhempi mies (jota en tunnistanut) ajatteli neulekeskusteluistamme....

Erityisen tyytyväinen olen siihen, että kykenin ostamaan puserosatsillisia lankoja, enkä vain yhden kerän tuota ja kaksi tätä ja yhden kolmatta - minulle niin tyypillistä. Nyt vain pitäisi hillitä itsensä ja neuloa tuo saali ensin loppuun (puolivälissä menossa).

Entäs herrat? Yksin Kaksin kotona osa X. Yöllä en jaksanut, mutta nyt päivällä olen tarkastellut aiheutettuja vahinkoja.
1. Kelloradio lattialla (en ole vielä testannut toimiiko enää) ja loputkin antennin tyngästä jyrsitty pois.
2. Suurin piirtein sen kelloradion kohdalta tapettia riivitty irti!!! Tämä harrastus kyllä jätetään meidän huushollissa väliin.
3. Kaikki matot läjässä (normaalia).
4. Aiheutettu kuulemma naapurin papalle syrämen tykytystä. Oli ollut pihalla siirtämässä lunta (siis me muut lumitöitä tehdessämme kasaamme lumen hiekkalaatikon päälle. Pappa siirtelee sitten kolalla lumikasan pikkuhiljaa metsän reunaan) ja ihmetellyt kummallisia ääniä: tömähtelyä ja kolinan tapaista. No, herrathan siellä vain kiipeilivät laskoskaihtimessa (joka siis oli ylhäällä) ja jutisivat ikkunaa vasten koko vajaan neljän kilon painollaan....