Ankaraa, todella ankaraa pohdintaa vaati tämä musiikkimeemi. Tunki uniinkin viime yönä. Piti vielä tunnilla kysyä yhdeltä luokalta miksi he kuuntelevat sitä musiikkia mitä nyt sattuivatkin välitunnilla ennen open tuloa kuuntelemaan. Vastaukset eivät minua oikein auttaneet (no, kun se on niin hyvä - sattu just tulemaan - no, kuhan vaan kuuntelen)....

Nyt sinut on haastettu kertomaan viisi omaa voimamusiikkikappalettasi. Kerrothan miksi juuri ne...

1. Finlandia. Kaunein ikinä tehty biisi. Massiivinen. Herkkä. Herkistää. Itkettää. Erityisesti pari vuotta sitten kun koululla oli italialaisia oppilaita ja opettajia vieraana, ja yksi nykyinen abi (poika) lauloi soolona ilman säestystä....vieläkin itkettää :)

2. Gershwin. Tiedän. Tämä ei ole yksi kappale vaan paljon mielettömän upeita musikaalisävelmiä. Jos on ihan pakko nimetä yksi, niin sitten My man is gone now Sinead O'Connorin esittämänä.

3. Maria Kalaniemi. Tiedän taaskin....ei ole yksi kappale vaan maapallon upeinta "haitari"musiikkia. Haitari lainausmerkeissä siksi, että tämä ei todellakaan ole sitä mitä perinteisesti Suomessa käsitetään haitarilla. Mieletöntä. Viime lauantaina Jkylään ajellessani kuuntelin autossa melko sietämättömän kovalla, ulkona karmea sumu ja epätodellinen maailma, ja minä "lauloin" (ei sanoja) mukana - uskomaton olo - onneksi kukaan ei kuullut! Jos on ihan pakko nimetä yksi biisi, niin sitten Kaamos.

4. Chopinin valssit. Joo tiedän yhä edelleen.... Nämä eivät ole minulle kuuntelukappaleita vaan hermojen purkukappaleita. Olen aina halunnut osata soittaa jotain soitinta hyvin. En vieläkään osaa. Lapsuuteni toiseksi suurin tragedia oli se, että meillä oli piano (joka on nykyään minulla), mutta en koskaan saanut yhtään ainutta soittotuntia... Mutta näitä valsseja väännän silti naapurien kiusaksi. Nämä ovat kauniita, ilmavia, osa kohtuullisen helppoja soittaa (osaan en kykene ollenkaan) ja valssin rytmi on se ainut, joka minulla toimii edes jotenkuten.

5. Tätä viimeistä en kykene päättämään. Ehdokkaita piisaa: Jamie Cullum (esikoislevy erityisesti), Brian Ferry (Avalon), Kate Bush (Wuthering Heights), REM, Rajattomat, Club for Five, omat lapsuuden lempilaulut, jne.....

Musiikki on muutenkin jännä juttu. Kesäisin kuuntelen tosi paljon musiikkia, varsinkin käsitöitä tehdessä. Talvelle (lue: ei kesälomalla) musiikkikin jää. Töistä tullessa kaipaan hiljaisuutta, enkä kestä mitään "mökää". Paitsi omaa pianonsoittoa kun oikein stressaan jotain.