Viime viikolla kirjoitin ja ihmettelin Modan 2/2007 ohjeessa 41 ilmennyttä hankaluutta. Koska Moda tarjoaa lukijoilleen neuvontapalvelua puhelimitse, eilen sitten testasin ihan ekan kerran tuota ja soitin. Ystävällinen naisääni oli kovin hämillään asiasta, mutta tarttui heti hanakasti toimeen ja lupasi kaivaa alkuperäiset paperit esille ja tarkastaa asian.

Tänään soitin uudestaan (tapeltuani ensin puhelimeni kanssa! "Ei sallittu"???). Ohjeessa todellakin on virhe. Ja ratkaisutapoja on useita. Rouva ei ollut löytänyt alkuperäisiä ohjeita, joista hän oli tämän kääntänyt, joten ei ole tietoa oliko virhe jo siellä - tod. näk. kyllä. Kovin harmistuneena omaan virheeseensä ja pahoillaan koko asiasta hän ehdotti erinäisiä vaihtoehtoja korjaukseksi. Oli itse neulonut ja testaillut.

Eli minun tapani on yksi (löytyy tuolta vanhasta postauksesta) tai sitten se mitä  Villamokka ehdotti minulle sähköpostitse. Eli kerroksella viisi tehdään ennen oikean puoleisen kuvion keskellä olevaa langankiertoa kavennus (2 o yht.) ja kerroksella 13 tehdään samanlainen lk ja kavennushässäkkä kuin kerroksella 17. Varmasti on olemassa muitakin toimivia ratkaisuja. Mutta Modan neuvontapalvelu on todettu toimivaksi ja hyväksi :)

On the 29th I blogged about a problem I had encoutered in a pattern in a Finnish knitting magazine. Luckily they have an info service number. I phoned and a friendly lady, who was really sorry for this whole thing, told me that yes, there really is a mistake in the lace pattern. And now I've got my own solution, which is ok and an alternative solution!