Ufo-villasukan tarina jatkuu. Eli alunperin tehty lokakuussa. Valkoista ja IsoveliColoria. Kuvittelin tuota valkoista 7veikaksi. Tein koetilkkuja. Näytti hassulta. Loogisesti päättelin, että onkin Isoveljeä. Nyt kuitenkin raivatessani olkkarin rottinkikoreja (tai oikeastaan kaivaessani toisen ufon esille - eka hiha tehty!!!), löysin vajaan Colorikerän, johon oli sotkeentunut (työnnetty tarkoituksella sisään?)7veikkavyöte. Kaivoinpa siis esille myös kaikki omistamani valkoiset 7veikat. Ja niitähän on kahdenlaisia.... Molemmat ovat vanhoja ja saatu lahjoituksena pari vuotta sitten. Mutta toiset ovat nähtävästi vielä vanhempia, koska niissä lukee isolla ja mustalla Rondo. Ja tämä lanka näyttäisi täsmäävän tuohon ufosukkaan. Pitää tietysti vielä tehdä pari tilkkua, jotta saisi totuuden ja puikkokoon selville. Kerkesin kuitenkin jo saada ystävällisiltä kanssa fufoilijoilta (Helminalle & Krista) Isovelitarjouksia - palaan niihin jos tarvetta ilmenee. Kiitos!

Mutta vihdoinkin jotain valmista. Oikeastaan oli jo viime yönä. Yleensä en valvo neulomisien takia, koska olen maailman hyväunisin ihminen. Ja tarvitsen myös paljon unta. Mutta nyt piti viimeiset kerrokset tehdä puolen yön tienoilla - ja se on myöhään minulle... Tämän päivän huivi on pingottunut olkkarin matolla, joten huomenna yritän saada parempia kuvia.

77522.jpg

Kirjasta A Gathering of Lace malli nimeltä Faux Russian Stole. Alkuperäisessä ohjeessa on ohuempi lanka, ja 5½ mallikertaa (yhdessä mallikerrassa on 96 kerrosta) + reunat päälle. Tässä on 3½ mallikertaa. Ja pingotuksessa koko on noin 180cm x 80cm. Alunperin suunnitelmissa oli tehdä 4½ mallikertaa, mutta tuo tuntuu kyllä jo riittävältä. Jos oikein muistan lankaa meni 5 kerää eli  250g. Tarkistetaan kunhan irrottelen nupparit. Ja nyt sitten jää taas kaksi kerää Idenan Mohair Luxia odottamaan tulevaa käyttöä. Värien vaihtelu ei todellakaan näy tuossa kuvassa, mutta malli taas näkyy. En ole koskaan ennen tehnyt tuollaisia reunoja - olivat tosi kivat. Huivi siis aloitettiin oikeasta alakulmasta. Ensin tehtiin alareuna. Silmukat luotiin apulangalle, jotta ne oli sitten alareunan valmistuttua tosi helppoa ottaa mukaan työhön. Työssä ei ole yhtään ainutta nurjaa silmukkaa!!! Ja se näyttää oikealta ja nurjalta ihan samalta. Minulla oli silmukkamerkit reuna- ja keskimallineuleiden välissä (suositeltavaa): vihreä = vasen ja oikea = oranssi. Siis silmukkamerkkien väreistä muistin kumpi reuna on kyseessä. Silti aina välillä piti harrastaa kadonneen langankierron metsästystä. Puikot nro 4. Tarkoitus olisi raatsia luopua tästä (on vaikeaa) ja antaa Mammalle äitienpäivälahjaksi.