Kiitos teille ystäväni, ja terveisiä lähettäneille kissoille meidän katzikaisilta kohtuullisen rauhalliset terveiset. Kukat (kaksi maljakkoa muun huushollin puolella, yhdet työhuoneessa oven takana) on kaadettu vain kerran ;)

Olen koko päivän purkanut tavaraa autosta, pessyt ja pessyt ja pessyt. Vuosikymmenien pöly ja tupakan savu. Kaikki tekstiilimuotoiset suvun naisten käsityöt ovat vielä joko odottamassa pesuvuoroaan tai kuivumassa, mutta tässä Mummoni (äidin äiti, 1911-1999) taidonnäytteitä -70 luvulta. Tuolloin hän asusti maatilalla Mikkelin Maalaiskunnassa ja ihan lähellä, vanhassa Alamaan koulussa asui keramiikkataiteilija Liisa Hallamaa, joka piti kursseja, ja Mummohan innostui ihan mahdottomasti. Kenellähän sukulaisella mahtaa olla kokonainen Mummon tekemä teeastiasto? Näistä reunimmaiset ovat takuuvarmasti Mummon tekemät, koska pohjissa lukee AL ja vuosiluku. Keskimmäisessä lukee Alamaa - Liisa Hallamaa signeerasi tuon aikakauden työnsä LH Alamaa... Minulla on näiden lisäksi pari lautasta, joissa on Mummon puumerkki.

1321678.jpg

Olen kolannut lunta tänään kahdesti ja naapuri ainakin yhtä monta kertaa... Ja huomiseksi taas vesikeli? Kummallinen talvi.