Ihana löhöpäivä. Laiskottelua ja herkuttelua. Ja äsken jumppa ettei menisi ihan plörinäksi tuo 10%-projekti. Nyt olikin vakivetäjä jumpassa ja tuntui tooooosi kivalta!

Tiitsa ja Arja. Kukaan ei oikein keksinyt mikä täsmälleen mun rukissani on vikana, mutta se on aivan mahdottoman raskas, ei meinaa pyöriä, paitsi jos polkee oikein vinhaa vauhtia, mutta silloin itse kehräämisestä ei tule mitään. Tosin se on jostain 70-luvulta ollut varastossa (tietääkseni koko ajan lämpimässä), joten en tiedä. Sitä on selvästi paikkailtu vaikka miten ja monta kertaa - eli on joskus aikoinaan ollut kyllä kovassa käytössä. Vanhat rukit ovat kauniita, eikä minulla ole aikomustakaan hävittää tätäkään, tunnearvo on liian suuri! Mutta vanhoihin rukkeihin on vaikea saada varaosia, ja jos on ostamassa itselleen vanhaa rukkia, kannattaa ehdottomasti koeajaa koekehrätä se ennen ostoa - vanhukset tuppaavat olemaan suuria persoonia ja yksilöitä. Tuolla kurssilla oli ainakin neljä vanhusta ja kolme muuta toimivat ihan hyvin.

Modernien rukkien ulkonäkö on askarruttanut minuakin. Onhan toki uusia, moderneja, jotka on tehty vanhaan malliin. Mutta kun nyt sain kokeiltua tuota Pirkon (nyt on muuten kuvia)Louët S45:sta ja kouluttaja-Sarin Ashfordin Joyta, ihastuin kyllä ihan korvia myöten.... Tänään olen vähän väliä pomppinut koneella ja kaivanut netistä vertailua ja kehuja ja kommentteja molemmista. Vaikea päättää. Paljon ne maksavat, mutta tiedän saavani tammikuun lopussa ylimääräistä rahaa, koska enkun kertauskurssi joudutaan jakamaan kahtia ja se ylimääräinen ryhmä tulee minulle. Ja veronpalautukset??? Toisin sieltä ei noin paljoa mitenkään tule.

Kissat muuten antavat minun kehrätä värttinällä ihan rauhassa. Mitä nyt välillä yrittävät ryöstää villat.... Äsken laitoin saunan lämpiämään. Tunnetusti en ole saunaihminen, mutta jumpan päälle se tekee hyvää. Kissat eivät ole vielä koskaan joutuneet tekemisiin saunan kanssa (muuten paitsi, että se on mun tavaravarasto) - katsotaan saanko seuraa niistä?

907293.jpg

Päiväunilla tänään (alapuolella on huushollin ainoa päällä oleva patteri, sähkösellainen). Ja minä neuloin sillä aikaa alpakasta (kissojen lemppari, kerä katoaa alta aika yksikön jos se vahingossa unohtuu valvomatta) yhden parittoman.

Yesteday I was on a spinning course. I forgot my camera home, but you can look at the pics here. It was really inspiring and fun! Now I know what I've been doing wrong when carding or spinning with a spindle. And the most important part! My old,  inherited wheel was officially declared as an esthetic object - not a working spinning wheel. Now I know that my spinning skills weren't the problem and I can order a spanking new wheel. But, Louët S45 or Ashford Joy? That's the problem.