Tänään aamulla, herätessäni luulin, että on jouluaatto. Jotenkin kummallisesti olen elänyt siinä luulossa, että jouluaatto on lauantai... No, eipä tuo haitanne. Tänään on otettu rennosti: kalkkunarulla ja lanttuloora paistettu (harkitsen vielä torttutaikinan sulattamista ja paistamista), kävelty auringonpaisteessa (kamera ei suostunut tallentamaan ihanaa pilvenhattaraa, jossa näkyi kaikki sateenkaaren värit), pörräilty kirppiksellä (mitään en löytänyt) ja oltu vaan, löhötty ja luettu romskua. Neuleenkin kaivoin esille, kun totesin, että niska helpottaa.

Nyt polttelen takkatulta ja kynttilöitä ja odotan, että keskimmäisen kummipojan perhe kotiutuu, jotta voin mennä viemään viimeiset lahjat.

Eilen nuorin kummipoikani (5½v.) oli hellyttävä. Hän ei olisi millään halunnut antaa aikuisten katsoa säätiedotusta telkkarista. Minä:"Täytyyhän meidän saada tietää, että tuleeko lunta. Eihän joulupukin reki kulje jos on näin vähän lunta, mitäs sitten?" Poika, toisaalta turhautuneena aikuisten tyhmyyteen, toisaalta todella vakuuttuneella äänellä:"Voi että!!! Etkö sinä tiedä, että porot osaa lentää!!!"

311746.jpg

Keuruu 17.12.2006

Arvatkaapas kuka tulee huomenna minun jouluvieraakseni? Ei, se ei ole joulupukki!

311764.jpg