Mitä tekee neuloja kun kyllästyttää, ei inspiroi ja sataa - taas. No, käy ostamassa niitä kehuttuja muovisia säilytyslaatikoita ja käy lankansa läpi - taas. Nyt on kaikki nätisti kaapeissa ja laatikoissa, ja kaksi pahvilaatikkoa yöpöydän alta hävitetty. Samalla selattu vino pino lehtiä jotka jostain kumman syystä eivät olleet siellä missä pitäisi - no, jokaisessa oli joku ohje joka piti silloin joskus tehdä nyt ja heti. Sopivaa lankaa ei kuitenkaan ole tarpeeksi kuin  yhteen ohjeeseen..... No, ainahan voi tehdä mallitilkkuja - tai jatkaa keskeneräisiä :)

728736.jpg

Nyt ovat värit huomattavasti oikeammat kuin pari päivää sitten ulkona otetussa kuvassa. Maailman yksinkertaisinta mallineuletta isoilla puikoilla. Pitää yrittää laskea langan menekkiä. Olen rakastunut tähän jo nyt!

Ajattelemani malli lehdestä ei kuitenkaan sovi lankaan, ohjeessa on paaaljon ohuempi lanka. Hetken asiaa pohdittuani muistin, että erittäin laajassa neulekirjastossani on kirja, joka vaikutti hyvältä, mutta jota en silloin sen saadessani jaksanut tutkia tarkasti - nytpä loistava tilaisuus testata teos: The Knitter's Handy Book of Sweater Patterns. Kirjassa ei varsinaisesti ole yhtään mallia tai ohjetta, vaan kuusi erilaista tapaa tehdä hiha-aukot ja eri tiheyksien mukaan lasketut valmiit kavennukset ym. aikuiselle ja lapselle. Ja lisäksi vielä sovelluksia ohjeisiin. Vaikuttaa hyvältä, aion kokeilla!