Ei kovin herkille. Unohdin ärristä yhden ehdottoman. Räkä. Sitä piisaa. Ei, ei flunssa, vaan aina ja ikuisesti. Siis allerginen ja nyt lääkäri käski palata asiaan syys-lokakuun vaihteessa ja ruvetaan tekemään virallista astmadiagnoosia. Sain Pulmicortia lisää ja vielä Ventolinea hätätapauksiin. Mutta kun en oikeasti tiedä millainen se hätätapaus (astma/ahdistuskohtaus) on. On lähinnä ne telkkarin Tehis-tyyliset söhläykset mielessä: naama punaisena kuoleman kourissa ja lekurit juoksee ja häärää ympärillä..... Niinpä, kun eilen oli useamman tunnin ajan semmoinen inha tunne, kuin jollakulla olisi kouransa vasemman keuhkoni ja jonkin keuhkoputken ympärillä ja se kiristi ja kuristi ja ahisti, päätin, että kun kerran on uutta lääkettä, niin testataan. Ventoline on ihme juttu!!! Ei vienyt kauaa, kun tuntui, että hengitys luisti kuin rasvattu salama!

Käsityöt, juu en ole unohtanut enkä laiskotellut. Aika vain on kortilla. Tänään oli ihanaa palata työkavereiden pariin. Kaamea kälätys. Kuinka opettajista voikaan lähteä niin hirmuinen metakka? Uudella pomolla oli...hmm....sanoisinko korkealentoisia visioita ja paljon. Hänellä ei ole peruskoulun tai lukion opettajan kokemusta, joten...Saas nähdä. Tykkään hänen napakkuudestaan ja visiot sinänsä ovat hyviä, pitää vain muistaa arkirealiteetit. Lukiossa faktoja ovat ops, yo ja ajanpuute. Kuunnellessa ja neuloessa olin samalla kyllä aika paljon äänessä ja kommentoin (tapani mukaan - milloin, ah milloin opin pitämään kitani kiinni edes joskus!) asioita ehkä vähän liikaakin. Jälkeenpäin kysyin, että eihän neulomiseni häirinnyt, kun tapanani on neuloa joka paikassa. Ei kuulemma häiritse, jos en neulo oppitunneilla. En uskaltanut kertoa, että kokeen valvonnassa ja kielistudiossa kyllä joskus neulon (en aina, jos on jotain tarkastettavaa).

Siis ne käsityöt! Nyt asiaan. Siis tänään sain kuunnellessa neulottua aika paljon. Mutta siitä projektista en voi kertoa, koska menee lahjaksi ihmiselle joka tietääkseni käy täällä blogissa. Paljastetaan sitten joskus. Boleron hihoja on tehty jotain 10 senttiä (siis kumpaakin hihaa, teen niitä yhtäaikaa). Bolero on tarkoitus saada valmiiksi nyt viikonloppuna. 

SNY:n taivaallisen ihanan harmaan merinosilkin kerin eilen illalla. En siis jaksanut vastustaa kiusausta.... Oli muuten harvinaisen selkeä ja sotkuton vyyhti. Olen lukenut huimia kauhujuttuja siitä kuinka montia 1400 metrin keriminen kestää. Mulla meni Tehis ja hieman päälle. Alussa ihan pikkuisen setvimistä, sen jälkeen ei solmun solmua. Tosin en voinut keriä suoraan vyyhdinpuilta langankerijälle, koska ohut lanka tuntui kiristyvän ja venyvän, vaan vedin aina pätkän ensin käsin lattialle ja sitten pyöritinkerälle. AiIvan uskomattoman pehmeää ja suloista. Taidan neuloa sen kaksinkertaisena.

Jotta ei jäätäisi ilman kuvia....Olen saanut (siis Suomen kuuma kesä on saanut) laventelin kukkimaan.

147967.jpg