10%: 2 237 g + 750 g (ihanalta snyltäni) = 2 987 g

Ja nyt siis kiivaasti puikot heilumaan :) SNY lähetti siis myös ohjeen, ylös-alaisin tehty pusero tai neuletakki - haluan jälkimmäisen, en oikein käytä puseromallisia (paitsi ihan hirmuisesti iki-ihanaa Kaislakerttua). Ohjeessa pitää mittailla itseä oikein urakalla ja sitten neuloa mallitilkku (tein jo kaksi eri pintaneuleilla - jälkimmäinen miellyttää enemmän) ja laskea noiden kahden edellisen perusteella silmukkamäärät. Kaikki mittaukset on tietysti tuumissa ja olen tässä netin kanssa niitä muuntanut senteiksi. Mietityttää:

- Mukana olevaan taulukkoon omia mittauksia verratessani, olen omilta mitoiltani nähtävästi kaulasta 12-vuotias ja hihasta jättiläinen. Muut siltä väliltä.
- Ei ole hajuakaan ovatko silmukkamäärät sinnepäinkään.
- Missään ei mainita silmukkamääriä ympärykselle. No, senhän voi laskea, mutta voiko tällaisessa ylös-alaisinnutussa saada laskematta oikean ympärysmitan, sovittamalla?
- En ole neulonut raglaneita oikeinpäinkään (tai siis helmasta kaulaan) varmaan 20:een vuoteen....Mutta ainakin kerran olen: lukioaikana, sellainen siniseen vivahtava vihreä (kas kummaa) puuvillaneule, jonka kroppaosa oli ihana, mutta hihat venähtivät polviin.

Ja SNYsseni, ei ole hajuakan langan menekistä, voisin kyllä kuvitella tuon määrän enemmän kuin riittäväksi. Edelliseen Nalle-takkiin (josta tykkään tosi paljon) meni 550g.