Jos oli eilinen ihan onneton päivä kaikin tavoin (paitsi illalla oli kiva kyläillä), niin tämä päivä oli sitten täydellinen vastakohta: ihana!!! Töissä sain selvitettyä muutaman (ennenkaikkea yhden) minua vaivanneen asian. Yhdestä pitää vielä vähän tarkistella yhdeltä henkilöltä, mutta periaatteessa kyllä, kaikki ok. Ja oppilaat olivat enkeleitä ja muutenkin kivaa. Mitä nyt tietysti luokassa saunaolosuhteet, mutta se alkaa jo tuntua normaalilta.

Kotiin tullessa satuin postilaatikolle yhtäaikaa naapurin kanssa. Ja mitä....?!?

162055.jpg

Salainen ystäväni yllätti ihanasti! Punaisen laatikon pohjalla kolisi sininen pullo. Pullossa (tässä vaiheessa jo tyhjennetty - ei innostuksen hirmuisessa avaamisvimmassa mitään kameraa muistettu...) pitkä kirje ja suloinen Muumikännykoru, josta en kyllä millään ilveellä saa hyvää kuvaa. Joten tässä yksi huono:

162056.jpg

Mulla ei ole ikinä ennen ollut kännykorua! Hetken aikaa ihmettelin mihin sen laitan kiinni (ei ole nokialaista - edellisen kanssa oli liikaa ongelmia), mutta sitten keksin. Samsungissa on kaularoikuttimelle semmoinen kolo, ja tämä käy kuin nenä päähän siihen reikään! Kiitos! Oli muuten naapurilla kummastelemista. Hän ei kuulemma koskaan saa postissa mitään kivaa.... Kyllä SNY on vuosisadan paras keksintö! Onneksi liityin jo jouluvaihtoonkin. Kiitos vielä kerran!

Ja sitten jo muutaman päivän lupailtuja kuvia iiiiiisosta lumipallosta. Ensin vielä eilen illalla pingotuksessa (ja koko yön ja työpäivänkin). Halkaisija 166cm. Klikkaa kuvia isommiksi.

th_spiraali001.jpg  th_spiraali015.jpg  th_spiraali009.jpg   th_spiraali008.jpg  th_spiraali006.jpg  th_spiraali002.jpg  

Pitää jostain yrittää saada kuvaaja, jotta saisi vähän edustavampia kuvia. Faktoja kuitenkin:
Ohje: Super-Spiral Shawl (A Gathering of Lace -kirjasta)
Lanka: Marks&Kattens Mohair (80% mohair, 20% polyamidi; 25g = 100m). Lankaa meni 243g.
Puikot: 6mm

Rakastan tätä! Kaunis ja lämmin (vaikka onkin ohut). Missä ihmeessä tätä voi käyttää??? Ylimmässä kuvassa huivi melkein kaksinkerroin ja ylettyy silti melko pitkälle.... ei kovin käytännöllinen. No, joko sukulaiset ja ystävät alkavat kehitellä juhlia (syyskuussa on 40v. juhlat ja ensi kesänä sukujuhlat) tai sitten tästä tulee syysiltojen ystäväni: takkatuli, kynttilä, hyvä kirja ja minä kääriydyn soffalle lukemaan tähän huiviin. Mallineuleita oli kaksi, sileä oikea ja kavennusspiraali. Molemmat tosi helppoja, kunhan muisti laskea jokaisen spiraalin alussa jokatoisella kerroksella lk, o, lk, o, lk, o ja sitten vaihtui... Kaksi virhettä siellä jossain on. Toista en löydä edes itse, mutta lopussa oli yksi silmukka liikaa kerroksen ekassa spiraalissa. Toinen on reunassa, ja sen löydän, mutta kukaan muu ei, joten antaa olla. Niin, reunus oli sitten se kolmas mallineule. Ei yhtään nurjaa silmukkaa eikä yhtään saumaa. Tosi helppo, sellainen kevyt mukana kuljetettava, tosin loppuvaiheissa vähän iso.... Kamalasti irtoaa irtokarvaa - en huomannut ennenkuin eilen ja tänään, kun oli musta paita päällä. Silmukat pääteltiin ommellen - ärsyttävän hidasta puuhaa, mutta reunasta kyllä tuli vaivan arvoinen. Ja opinpahan jotain uutta!

Edit: Unohtui, silmukkamerkit olivat alkukierroksilla äärettömän hyviä apulaisia! Niitä pitänee hommata lisää, yrittäisköhän tehdä...