Uusi päivä, uudet kujeet. Yön sain nukuttua enemmän kuin hyvin - mitä nyt HilmaRouva lähtee liikkeelle makkarista aina valojen sammuttua ja pikkuherrat lähtevät rakettina perässä. Hilma on niiden mielestä jotain ihmeellistä, sitä on pakko seurata kuin hai laivaa. Sain Hilman syömäänkin aamulla - mikrotettua pakasteseitä.

Niin, siis loistavien yöunien, hyvän ruoan, kävelylenkin ja parin pitkän itsensä purkamispuhelun jälkeen tuntuu, että nyt jaksaa taas. Ja olen antanut itselleni luvan unohtaa kaiken ikävän loppuvuodeksi - kerkiää sitä sitten ensi vuoden puolella ruveta miettimään ja hoitamaan noita edunvalvontajuttuja. Onneksi kaveripiirissä on ihmisiä, alan ammattilaisia, joilta voi kysellä neuvoa.

Paketit. Olen varmaan ollut käsittämättömän kiltti tänä vuonna, tai sitten tontut ovat jättäneet minun huushollini valvomatta ja väittäneet silmä kirkkaana joulupukille minun olleen kiltti vastoin parempaa tietoaan. Ihana fleeceviltti (kauniin vihreä - väri on ollut ostajalle vaikea, voin kuvitella mainiosti, miten hänen kätensä on väkisin yrittänyt hivuttautua kohti mustaa tai valkoista...), putkityyny ja päällinen, suklaata, kirjakaupan lahjakortti jne. JYV-paketti oli tietysti upea! Tarja, kiitos!

1156853.jpg

Aivan upea, villainen Shettis, joka on ollut tekolistalla jo piiiiiitkään, mutten ole vieläkään edes aloittanut. Ja arvaas mitä! Tämä on ensimmäinen punainen huivini! Hirmuinen puute huivivarastossa on korjattu! Kahta eri lankaa, Rose-mohairia ja pehmoista merinoa. Merino alkoi heti kiljahdella, että se ehkä tahtoisi kaksinkertaisena kimppaan viime talvisten beessihköjen merinoitten seuraksi superpehmoisiksi lapasiksi... Ja ehkä pipoksikin? Kumpikin lanka on minulle ennen tuntematonta. Kynttilälyhty, joka juuri nyt loistaa tuossa edessäni (uskallan sytyttää kynttilän sisällä vain kun kissat nukkuvat ja kuljetan silti kynttilää mukanani huoneesta toiseen....), koristepipari (savinen, itsetehty?), käsipyyhe (söde!) ja kuvasta puuttuvat vielä kissojen leluhiiret - ovat jo käytössä ;) Isoimman uskallan jättää täysin kattien armoille, pienimpiä hiirulaisia täytyy vahtia, etteivät nuo paholaiset vahingossa syö.... Kiitos ihanasta paketista!

Itse lähetin suklaatia, lankaa (Opalin 100g sukkalankakerän) ja sukat.

1156892.jpg

Kuvan ottaminen oli hankalaa, koska näiden valmistuessa oli tosi kurjan pimeitä säitä ja päiviä. Joten kuvan ottaminen siirtyi ja siirtyi ja siirtyi, ja lopulta napsin työhuoneen lattialla liudan kuvia toivoen jonkin niistä onnistuvan, käärin sukat pakettiin ja se oli siinä. Tarjan kuva on paljon onnistuneempi.

1156857.jpg

Ylemmässä kuvassa väri on oikeampi, sellainen petrooli. Itseasiassa sukista on loistava kesäauringossa otettu kuva täällä.... Eli näitä aloitettiin kauan sitten, kauan ennen kuin oli hajuakaan kenelle mahdollisesti tekisin. Sitten ne unohtuivat kaappiin ja löytyivät tuossa marraskuun loppupuolella, ja heti iski salama pääkopassa, että JYV!

Ohje: Medrith's Little Lace (kirjasta A Gathering of Lace - on muuten loistava kirja, tämä oli jo neljäs toteuttamani ohje.) - pitsineuleesta on neljä eri versiota ohjeessa, tämä on se 13st bold. Tykkäsin.
Puikot: 2½ mm bambut
Lanka: Opal, paino 56g