Voi JenniJee!!! Kiitos! Sait minut punastelemaan lahjakkaasti - kyllä minäkin olen välillä tosi huonolla tuulella, mutta yritän parhaani, että en toisi sitä esiin heti tunnille marssiessani, sillä hyvin harvoin se johtuu oppilaista. Tänään kyllä latelin aika tiukat sävelet tuolle nivelkurssille, jotta he osaisivat ottaa homman tosissaan ja saisivat mahdollisimman suuren hyödyn kurssista. Mutta lukion alkava ranska - enkeleitä!!! Aivan taivaallisen ihana ryhmä! Huomenna tapaan uudet seiskat.

Just thanking a really beautiful comment - makes me blush! Today was definitely a better day, as I got a little bit more sleep last night. Although I did wake up at about 2.30 am. A heavy shower was pounding on the roof, and my little kitty Piki (the dark one in the pic) was sooooo scared of the loud noise (because he couldn't see where it came from). He woke me up by purring right into my ear - sweet :)

Tänään olikin huomattavasti parempi päivä, sain nukuttua muuten hyvin, mitä nyt yöllä satoi kahden, kolmen välillä kaatamalla ja peltikattoon hakkaava sade sai pikku-Pikin pelkäämään (kun ei näe mistä se kauhea, kova ääni tulee - naapurin siimaleikkuri aiheutti illalla paniikkia) - heräsin kun kisuli kehräsi hervottomasti suoraan korvaani.... Hellää :)

826433.jpg

Mutta neulerintamalla mulla on ongelma. Kyse on WrapStyle kirjan - Guineveresta. Nyt on meikäläisen tajunnassa, aivoituksissa pakko olla jotain vikaa. Kirjan kuvissa tuo wrap näyttää lähinnä pontsolta - sitä kriittistä reunakohtaa ei näy yhdessäkään kuvassa. Kaavakuvasta saa käsityksen, että reunahörsellys kiertää vain helmaa, mutta kirjallisista ohjeista saa taas semmoisen käsityksen, että toisessa sivureunassa on myös tämä reunahörsellys (joka siis neulottiin erikseen jälkikäteen ja kiinnitettiin kolmen puikon päättelyllä).

But I do have a problem. It's about Guinevere in WrapStyle. I must have made a mistake. In the pictures of the book the wrap looks like a poncho. You can't see the critical edge in any pictures. The pattern picture shows the border only around the hem, but the written pattern tells to attach the border ruffle also to the live stitches of the wrap itself (using the three-needle method).

826434.jpg

Siis tuo vasemman yläreunan katkoviivallinen reunusosuus on se mitä ei näy kirjan kaavakuvassa. Lisäksi, näin ennen pingotusta tämä on pieni. Kuvissa se siis menee nähtävästi niin reilusta kapoisan mallin ympärille, että näyttä pontsolta, mutta tämä ei kyllä mitenkään yllä minun runsaiden muotojeni ympäri.... Toivotaan, että pingotus auttaa. Aion kokeilla pingotusta petauspatjan alla, en keksi muuta kissaturvallista ratkaisua. Jos sittenkään ei ympärysmitta riitä, sitten kehittelen tuohon toiseenkiin reunaan hörhellyksen jatkon. Ja jonkin kiinnityssysteemin. Eläköön hyvä mielikuvitus!

The dashed line on the left-hand corner is the part which doesn't show in the books pattern picture. And though this wrap looks like a poncho on the skinny model, it's too small for my generous figure....(before blocking). Let's hope that blocking will solve the problem. If not, I'm going to knit the ruffle into the other edge as well and add some kind of attaching thingy. Long live a good imagination!