Riikka: Voi kyllä minä ilman muuta yritän tulla Jkylän tapaamisiinkin. Viimeistään lomilla, mutta ovela suunnitelma on kyllä, yrittää siirtää tämän meidän koulun oman kässäkerhon tapaamisia sen verran, että kuun joka 2. maanantai vapautuisi.... Socktober on hyvin vapaamuotoinen neuletempaus. Neulo sukat nautiskellen lokakuun aikana. Tai useammat sukat. Levitä sukkasanomaa - tai älä levitä! Ei minkäänlaista pakkoa, mutta sivuille saa ilmoittautua ja Flickriin kuvia laittaa jos haluaa.

I'll try to be nice and post in English as well, because of the Socktober-fest......

Eilisillan huima idea (vai toissaillan?) kummipojalle löytyi ihan selaamalla omalle tietokoneelle joskus muinaisuudessa tallennettuja käsityöohjeita....eli Wavy! Minä kun en vielä ole sitä tehnyt. Kohtuullisen aivotonta ja mukavaa. Tosin joka toisella kerroksella on pakko vilkaista ohjetta, ja jossain välissä olen vilkaissut kieroilla silmillä, koska wavyni aaltoilee viimeisessä mutkassa vähän omituisesti - tai sen verran omituisesti, että taidan purkaa jonkin matkaa...

Yesterday (or the day before) I had a huge brain wave. I scrolled through my computer's saved knitting patterns and found Wavy! I haven't made it before, so now I've got the perfect opportunity and the perfect recipient. I suppose my fifteen-year-old godson would "accept" it as a Christmas present (or part of the present). Simple but not too simple to knit. Every other row I have take a quick peak at the pattern, and at some point I must have looked with crooked eyes as now my Wavy waves slightly oddly....I'll frog a bit.

Jotain pika, pikaa valmistunutta pientä. Eli kaivoin sittenkin eilen ne yo-sukat, koska valvonnat loppuivat minulta jo maanantaina.

207354.jpg

Lanka / yarn: Lorna's hand-dyed Shepherd Sock (80% superwash wool, 20% nylon)
Ohje / pattern: perinteinen, paitsi varressa sovellettu Garnstudion pallotakin resoria (kolme kerrosta 3o 3n, neljännellä kerroksella lk, nosta yksi-2 o yht-yliveto, lk, 3n) / traditional, except the cuff pattern I found in Garnstudio's jacket's cuffs.
Langan kulutus / yarn spent: 59g
Puikot / kneedles: 2½ mm

207355.jpg

207357.jpg

Kaunein pätkärääkätty lanka ikinä (väri GetKnitted). Varret ja kantalaput ovat yhdeltä vyyhdiltä, teräosat toiselta. Tällainen ratkaisu koska, lankavyyhdit on tilattu eri aikaan ja ymmärrettävästi käsinvärjätyssä eivät värit aina ihan satu yks yhteen. Niinpä toinen vyyhti on himpun verran vaaleampi. Kuvassa ei erotu, mutta luonnossa kyllä. Yhä edelleen lempisukkalankani. Ei taatusti kutita, taivaallista neuloa, ja mielettömän ihanaa jalassa. Sukat ovat tismalleen sopivat minulle ja lahjan saajalla on tietääkseni samankokoinen pieni jalka (36). Kamalan vaikea muuten ilmoittaa omaa kengän kokoaan. Periaatteessa käytän kenkiä nro 37-38 (kumpparit ovat 39, jotta mahtuisivat säärestä...). Mutta kuitenkin jalkateräni pituus on 23cm. Ristiriitaista. Ok, onhan jalka levinnyt iän myötä, pakko kai se jo on tässä iässsä myöntää...