Eilisen jakun hihat ovat liian pitkät. Niitä pitää siis lyhentää (olenpas minä looginen!). Uskallanko tehdä näin? Siis onko tämä toimiva konsti toimiva ihan käytännössäkin eikä vain minun mielikuvituksessani:

Poimin sopivasta kohtaa (hieman aiottua hihan pituutta ylempää) silmukat mahdollisimman tarkasti joko ohuehkolle pyörölle tai langalle neulan avulla. Tietystikään en saa kaikkia silmukoita (61), koska osa on sauman piiloissa. Vedän saksilla hihan poikki sentti tätä kohtaa alempaa. Puran varovasti tuohon lankaan/pyöröpuikkoon asti, kiinnittäen special huomiota saumaan. Toivottavasti minulla on 61 silmukan tapaista.... joilla voin sitten neuloa ainaoikeaa sopivan pätkän ja päätellä ja hiha on oikean mittainen.

En ole ikinä tehnyt näin. Siis saako niitä silmukoita poimittua? Pystynkö jatkamaan neulomista, koska nythän ne silmukat on ainakin minun logiikallani ikään kuin väärin päin? Tekisi mieli testata jollain vanhalla rupuneuleella....

Huolimatta järkyttävän suuresta lankavarastostani, nämä hyppäsivät mukaani, kun paikallinen lankakauppa oli laittanut tarjouskoreja oven pieleen kadulle. Eka kerralla ohi mennessäni pystyin vastustamaan, mutta takaisin päin tullessani sorruin. Miksi en kiertänyt jotain toista kautta?

126523.jpg

Huom! Krassi kukkii vihdoin ja viimein - siemenet laitettu joskus ennen juhannusta. Yksikään köynnöskrassin siemen ei nähtävästi ole itänyt. Toisaalta kaikki muut pihan kasvit ovat etuajassa. Tarhapiiskutkin harkitsevat kukinnan aloittamista, vaikka yleensä ne kukkivat noin viikkoa ennen koulun alkua.