Tänään aamun ekalle oppitunnille mennessä oppilaat ruikkasivat ja vinkuivat heti käytävällä:"Ei oo voinu lukee sanakokeisii, on mantsan koe, ei ehtinyt, ei pystyny, ei muistanu, ei, ei, ei". Luokan fiksuimmasta päästä oleva, tosi huumorintajuinen poika heitti vastakommentin jota tosin ei tainnut kuulla kukaan muu kuin minä:"Vinkuleluja!!!"

This morning, when going to the first lesson, my pupils whined and complained already in the corridor:"I couldn't read for the wordtest, we have geography test, I didn't have time to read, I forgot to read, no, no, no". One of the brightest lads, and who also has a brilliant sense of humour said (I don't think anybody else but me heard him):"Squeeky toys!" (This doesn't translate too well, as in Finnish they are whiny toys...).

KIITOS! ja kumarrus ja halaus kaikille! Ihania kommentteja, punastelin lukiessa. Vastauksia teille:
THANKS! and a bow, and a hug to you all! Lovely comments, I really blushed while reading. The rest of the text is answers to some questions - only in Finnish!

Tellu: kaksinkertaisesta langasta tein - yksinkertainen voisi olla elämän mittainen projekti....

Juska: Punatukka? Tuota, kakarana olin blondi. Nyt olen periaatteessa märän maantien värinen, mutta seassa on sellaisia paksuja hevosen jouhia muistuttavia hiuksia, jotka ovat tumman punaisia. Nuo märän maantien väriset ovat tosi ohuita, silkkisiä ja hentoja (ja tosi helposti takkuuntuvia...). Silmät ovat vihreät enkä rusketu kuin pikkuisen, jota kyllä se punatukka jossain geeneissä on. Ainakin tunnen oloni äärimmäisen kotoisaksi nimenomaan punapäänä. Tai sellaisena oranssiin vivahtavana...

Nonna: Laskin äsken, että siinä keskisilmukan vieressä on 14 ja ½ lehtikuviota + reuna. Huivi näytti tosiaankin ennen pingotusta mitään sanomattomalta mytyltä ja vielä pieneltä sellaiselta.

Riikka: Yritän tulla maanantaina jos a) jaksan (pimeässä ajaminen ei ole kivaa) b) ei ole kamala keli. Mutta yritän, olisi kiva nähdä teitä pitkästä aikaa!

Ja kyllä, teidän luvallanne tilaan tai muuten hommaan "blogille" synttärilahjan....Joko nyt heti perjantaina Jkylästä (torstaina en ehdi kouluksen jälkeen shoppaamaan, koska pitää tulla kiiruusti Keuruulle pitämään kansalaisopistoa) tai Tampereelta messuilta tai sitten netistä. Lahjaa pitää kuitenkin miettiä asiaan kuuluvalla hartaudella. Tosin kolme kirjaa on vielä tulematta - tilattu kaksi viikkoa sitten....

Vielä kerran kiitos, SNY:lle langasta ja teille kaikille siitä, että olette olemassa ja ihania!