Jee, olen ollut superhyperahkera. Kerrankin ;) Jos tunnustan, niin oli aikakin siivota.... Edellisestä kerrasta on ainakin kaksi viikkoa...

1. Raivannut huushollin.
2. Imuroinut.
3. Käynyt kaupassa (itse asiassa kolme kertaa...).
4. Pessyt ja maalannut kuistin! Meni kolme tuntia ja melkein hermot. Itikat mokomat meinasivat syödä koko ajan ja vaikka tykkäänkin maalaamisesta, niin perfektionisti luonteeni tekee maalaamisesta aika sietämätöntä... Naapureita kyllä huvitti (ainakin kunnes pakotin toisen naapurin myös maalaamaan kuistinsa päätykolmion, jonka hän oli ajatellut jättää maalaamatta...).
5. Kasannut penkki-laatikon (terassille epämääräisen puutarharoippeen säilyttämiseen).
6. Vetänyt yhden kerroksen puunsuojaa tuon lootan pintaan.
7. Leikannut nurmikon.
8. Aamulla ihan ensimmäiseksi purin eilisen päättelyn ja kavennuskerroksen ja jatkoin kuviota vielä yhdellä mallikerralla. Pari puuttuu. Kuva... No, toisaalta voisi ottaa ja näyttää, en ole varma käykö kansainvälinen salainen ystäväni täällä, eikä hän kyllä varmaankaan ymmärtäisi suomenkielisestä sepustuksesta, että ne kuvassa olevat tulevat juuri hänelle. Yritän kuvata, ainakin kun pari valmistuu.

Voi Routa ihanainen! Kieltämättä nuo kirjainvarmistukset välillä aiheuttavat hiustenkiskomista ja kirosanoja...

614203.jpg

Mm. tällaisia hansikkaita.... Näihin kahteen ei ole mainittu lankaa, mutta kahteen muuhun ehdotettiin pumpulilankaa tai kalastajalankaa 4/20 tai "vastaavan numeroista sillalankaa". Mitä on sillalanka? Lehti on siis SNY:ni, VillaDaalian lähettämä Omin Käsin 2/1944. Lehdessä on myös ohje omien kesäkenkien tekemiseen. Niin ne ajat muuttuvat.

Just telling how amazingly hard-working I've been today. I even painted my porch! It took me three hours and was a bit straining... I'm too much of a perfectionist to paint anything (even though I like painting) and the mosquitoes have arrived to brighten up our lives...

The gloves are from a Finnish Ladies' Mag from 1944. I got two magazines from my Finnish Secret Pal and they are adorable. So stylish, elegant and surprising. There are event instructions on how to make your own summer shoes. So do times change.