Eilen en neulonut yhtään silmukkaa - en ehtinyt! Sen sijaan pääsin nautiskelemaan Rajattomasta Joulusta Jyväskylän Paviljonkiin. Kaamea keli ajaa, vesi roiskui joka puolelta, onneksi ei tosin ollut liukasta. Jo mennessä, ajaessa mietiskelimme tulevaa, mitä kaikkea ihanaa kuultaisinkaan, ja kenellä on paras ääni. No, tuosta viimeisestä en pysty päättämään itseksenikään, saatikka sitten autolastillinen naisia. Sali oli täpötäysi ja ohjelma juuri niin upea kuin olimme ennakoineetkin! Vau, fantasista, upeaa, mahtavaa... kaikki mahdolliset laatusanat ja superlatiivit käyttöön! Äänet soivat täydellisesti yhteen, ja sooloissa pääsi ihailemaan kaikkia Essin helmeilevästäa sopraanosta Jussin sydäntä järisyttävään bassoon. Oletteko koskaan muuten kuulleet tango-versiota tuttuakin tutummasta henkilökohtaisesta inhokistani joululaulujen saralla, eli Joulupuu on rakennettu? Nyt sekin tuli koettua, hulvatonta!!! Samalla tuli tietysti bongailtua naisyleisön päällä olleita neuleita ja virkkauksia. Tosi paljon huiveja ja pontsoja. Samanlaista kuin omani en nähnyt (se vihreä josta on kuvia marraskuun blogeissa ja valmistuneissa), mutta Tangosta tai Tango Fanista tehtyjä oli paljon. Jos jonkilaista verkkoa. Käsityöt ovat muodissa, hurraa!

Yesterday was such a busy day that I didn't knit at all! Instead I got to enjoy a concert by Rajaton (a really brilliant Finnish a cappella -group) in Jyväskylä. The drive from home (an hour) was awful, as the weather was soooo wet, though the bonus side was that there was no ice on the road. The concert was amazing, brilliant, fantastic.... Any superlatives and appraisal goes! The voices were so beautiful, each unique, but still joined in perfect harmony. At the same time I of course viewed the audience with certain eye. Ladies had plenty of ponchos and scarves, many made of new yarns in fashion. I didn't notice if anyone had the same as I, the green crochet one (there is a picture in "valmistuneita").

Tänään kauppaan ruokaostoksille, ja minkäs sille voi, että tuo lankakauppa on sijoittunut ihan siihen viereen. Askeleet vievät väkisinkin sinne. Ok, oli asiaakin, sitä Teddyä yhä edelleen odottelen. Ei ollut vielä tullut, mutta jos hyvin käy niin maanantaina (eli ihan pakko mennä taas maanantaina....). Mukaan tarttui kuitenkin pari kerää Tangoa. Jospas tekisi itselleenkin noita konsertissa nähtyjä. Sellaisen nopean sutaisun, jonka voisi sitten maanantaina laittaa töihin, kun meillä on Itsenäisyyspäiväjuhla ja siinä samassa Ylioppilasjuhlat, ja tapana on ollut pukeutua juhlavammin. Osa oppilaistakin ymmärtää näiden juhlien merkityksen, eli maanantaina koulun käytävillä kulkee ihan varmasti tosi komeita nuoria miehiä puvuissaan ja kauniita neitoja hepenissään. Itsekin lupaan lupaan luopua ah niin mukavista Scholleistani ja laittaa oikein korkkarit jalkaan (en ehkä aamupäivällä, kun pidän ihan normaaleja tunteja). Kaupasta tarttui mukaan myös neulahuovutustarvikkeita. Sitä en ole vielä koskaan ennen kokeillut, mutta Ziinan innoittamana aion nyt kokeilla sydämiä, ja jos onnistuvat, liimata ne vihreälle kartongille (jota pitää muistaa ostaa ensin), ja voilà: joulukortteja. Vai onko liian simppeliä? Tämä on vasta toinen joulukorttisuunnitelmani tänä vuonna. Saa nähdä toteutuuko?

Today shopping for food for the weekend. And it's not my fault that the yarn shop is located just next to my grocery store. And my steps lead me there. Ok, I had to ask if any of that Novita Teddy Yarn had come in, but no. Maybe and probably on Monday (so I really do need to go there on Monday as well). Still some balls of Novita Tango stack on my hands and came home with me. I'll probably try make something like the tiny ponchos I saw at the concert. I also bought some needle felting stuff. I've never tried it before, but inspired by Ziina I'm going to try to make some red hearts and then glue them on green cardboard, and voilà, there we have Christmas Cards. Or is that too simple?